Overslaan en naar de inhoud gaan

Ex on the Beach-ster Wayne leeft droom

Geplaatst opwoensdag 28 december 2016 - 10:10

Wayne Siebenga verwierf het afgelopen jaar bekendheid door zijn deelname aan het MTV-programma Ex on the Beach. Volgens de Sittardenaar komen er in 2017 een hoop nieuwe dingen op zijn pad.

1Limburg blikt tussen kerst en oud & nieuw dagelijks terug met personen die in 2016 veelvuldig in het nieuws waren of een bijzonder jaar doormaakten. Vandaag Wayne Siebenga. De 25-jarige breedgeschouderde Sittardenaar verkoopt zijn bedrijf Auto Dippen om zich volledig toe te leggen op zijn passies: kleding én feestjes. "En wie weet een nice girl."

Dubbel gevoel
"Maar dubbel is het wel", zegt Siebenga. "Het dippen van auto’s was een passie van mij en m’n stiefvader, die pasgeleden is overleden. Zo ben ik ooit eens met mijn eigen auto begonnen. En voor ik het wist had ik elke week een andere auto staan die een ander kleurtje nodig had."

Zwerfkat
Toch heeft hij de knoop doorgehakt. "Ik wil me volledig focussen op mijn eigen kledinglijn en het organiseren van feestjes."Om te beginnen bij zijn kledinglijn, die Straycatz 13 is gedoopt. "Ja, zwerfkatten. Het is voor mannen die van een vintage look houden. Van mijn laatste centjes heb ik een webshop opgezet. Ik heb er écht zin in."

Foto: Straycatz13/Wayne Siebenga

Ex on the Beach
Volgens de Sittardenaar heeft iedereen al uitgebreid van zijn kleding kunnen genieten. "Ik had voor Ex on the Beach al wat kleding laten maken", zegt hij. "Ik wist dat ik me met dat programma voor schut ging zetten, dus dan kon ik er maar beter een slaatje uit slaan", lacht Siebenga.

Lees ook: Sittardenaar gaat op de vuist in MTV-programma

Jersey Shore
Toch had het niet veel gescheeld of we hadden Wayne nooit bij het MTV-programma Ex on the Beach in actie gezien. "Mijn stiefvader was nog niet zo lang geleden overleden. Dus ik had niet zoveel zin om op televisie de popiejopie uit te hangen. Ik heb echt op het allerlaatste moment pas toegezegd."Spijt dat hij heeft meegedaan heeft hij zeker niet. "Ze hebben me gelokt met het verhaal dat een soort Jersey Shore zou worden. Dat leek me wel lachen. Natuurlijk schrik je als je dan hoort dat je in Ex on the Beach zit. Maar ach, Ik heb er het beste van gemaakt. Ik heb me goed gedragen en eigenlijk ben ik er heel goed vanaf gekomen; mijn exen zijn niet langsgekomen."

Foto: MTV/Ex on the Beach

‘Hallo droomvrouw, ik ben Wayne’
Ook in de nasleep van zijn Ex on the Beach-optreden geniet Siebenga er vol op los. "We werden door MTV uitgenodigd op de pre-party van de MTV Award. En dan sta je ineens tussen allemaal bekende mensen. Gaz van Geordie Shore en noem ze maar op." Verder liep hij daar ook topmodel Kim Feenstra tegen het lijf. "Daar ben ik direct op afgegaan. ‘Hallo droomvrouw, ik ben Wayne’, heb ik tegen haar gezegd", lacht hij. "Tot mijn grote verbazing herkende ze me van een shirt dat ik op tv aan had. Op dat shirt staan allemaal namen van topmodellen. Dat is mijn persoonlijke bucketlist."

Freepass
Verder poseerde hij tot groot genoegen van de initiatiefneemster ook nog op de Horse and Hunk-kalender. "Ik heb drie uur lang op een paard gezeten. Maar het is voor een goed doel natuurlijk", zegt hij. "En verder is het ook een freepass naar alle meisjes met paarden", lacht hij.

Lees ook: Ex on the Beach-ster op Horse and Hunk-kalender

Foto: Horse and Hunk-kalender

Rave Atelier
Hoewel Siebenga een bomvolle agenda heeft, maakt hij graag tijd voor een feestje. Onder de vlag van Rave Atelier heeft hij afgelopen jaar samen met zijn vriend een eigen technofeest georganiseerd. Volgens de Sittardenaar een doorslaand succes. "Volle bak met 350 mensen. We hebben zelfs mensen moeten weigeren", zegt hij met gepaste trots. "Er zijn niet zoveel technofeesten in Limburg, terwijl hier wel veel vraag naar is. We zijn nu alweer druk bezig met de organisatie van het volgende feest."

Televisie
Bijna was Siebenga binnenkort weer te zien geweest op televisie. Maar de Sittardenaar bedankte voor Temptation Island. Dit omdat hij geen relaties op televisie kapot wil maken. "Maar ik zou best nog wel iets op televisie willen doen", bekent hij. "Ik heb op mijn 18e meegedaan aan Take me Out. Vervolgens is een televisieproducent me blijven volgen. We hebben zelfs een paar pilots gedraaid." Bij één van de pilots werden Siebenga en zijn vrienden gevolgd op een festival. "Maar dat is redelijk uit de hand gelopen. Daar hebben ze niks mee gedaan. Die andere pilot is ook blijven liggen. Maar wie weet bellen ze me volgend jaar nog wel eens."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Ex on the Beach-ster op Horse and Hunk-kalender
Ex on the Beach-ster zegt nee tegen 'ultieme relatietest'
Mustang Ex on the Beach-Wayne gestolen in Maastricht
Spierbundel Wayne doet mee aan Ex on the Beach All Stars
Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen