Overslaan en naar de inhoud gaan

Ex-baas Marres gunde opdrachten vaak aan partner

Geplaatst opmaandag 17 augustus 2015 - 14:09

Guus Beumer, oud-directeur van kunstcentrum Marres in Maastricht, heeft 29 keer met overheidsgeld een opdracht gegund aan het bedrijf van zijn partner.

Overal waar Beumer sinds 2001 als curator of directeur de scepter zwaaide, gingen opdrachten naar EventArchitectuur, het bureau van levenspartner Herman Verkerk. Dat blijkt uit een inventarisatie van NRC.

Artistieke redenen
Voor de keuze voor Verkerk zouden er telkens artistieke redenen zijn. Andere architecten konden in de regel niet meedingen naar de opdrachten. De verwevenheid tussen Beumer en Verkerk kwam in 2011 voor het eerst in het nieuws. Het bleef zonder gevolg voor Beumer, die toen nog in museumdirecteur in Maastricht was. In 2013 werd hij directeur van Het Nieuwe Instituut, de opvolger van het Nederlands Architectuurinstituut in Rotterdam.

Nog een opdracht
Direct na zijn benoeming werd Verkerk ook actief onder de paraplu van Het Nieuwe Instituut. En deze zomer gaf Beumer het bedrijf van zijn partner opnieuw een opdracht van 35.000 euro om een mode-expositie te ontwerpen. Het instituut ontvangt subsidie van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) en de gemeente Rotterdam.

De raad van toezicht van het instituut heeft de recente opdracht goedgekeurd. Minister Jet Bussemaker vindt dat de raad van toezicht 'uiterst zorgvuldig' is geweest.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Guus Beumer
CDA: weer vragen over omstreden opdrachten Guus Beumer
Wereldberoemde chefkok met eigen expositie naar Maastricht
Expositie met geluidseffecten in cultuurhuis Marres
Kleurrijke muren in cultuurhuis Marres zijn weer wit
Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen