Overslaan en naar de inhoud gaan

Events 4 Life-festival in Geleen volgend jaar twee dagen

Geplaatst opdonderdag 20 augustus 2015 - 7:00

Het dit jaar afgelaste Events 4 Life-festival in Geleen moet volgend jaar terugkomen als tweedaags festival.

Sinds 2013 bracht de organisatie drie dagen vermaak op rij. Volgens mede-organisator Davey Nieuwendijk is het moeilijk het feestpaviljoen drie dagen op rij goed gevuld te krijgen.

Klinkende namen
De organisatie slaagde er de afgelopen vijf jaar in klinkende namen naar Geleen te halen. Zo trad in 2013 Ilse de Lange op en werd in 2014 Kensington geboekt, een band die toen net zijn grote doorbraak beleefde. Met de 40UP Party en de LimboParty stond de programmering vorig jaar als een huis.

Te duur
Door het eigen succes is het festival dit jaar in zwaar weer geraakt.
Nieuwe klinkende namen bleken dit keer niet beschikbaar of te zijn voorzien van een te duur prijskaartje. Volgens Nieuwendijk zou de organisatie daarmee een te groot risico lopen op een financieel fiasco.

Sponsors
Verder is het moeilijker gebleken voldoende sponsors te vinden voor het evenement. Steun van de gemeente Sittard-Geleen voor Events 4 Life is er volgens Nieuwendijk wel nog steeds.
De organisatie wil het bestuur van Events 4 Life uitbreiden van twee naar vijf bestuursleden, om met een frisse blik een goed programma voor 2016 op poten te zetten, op vrijdag en zaterdag in het derde weekend van september.

Events 4 Life behoort samen met Mama’s Pride en de MP-feesten tot de grootste jaarlijkse evenementen in Geleen.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Pinkpop-medeoprichter Hans van Beers overleden
Zonnige start voor Limburgs festivalseizoen
Ad Mosam jubileert met barokfestival Sittard
Zes finalisten Podiumvrees 046 bekend
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen