Overslaan en naar de inhoud gaan

Events 4 Life-festival in Geleen volgend jaar twee dagen

Geplaatst opdonderdag 20 augustus 2015 - 7:00

Het dit jaar afgelaste Events 4 Life-festival in Geleen moet volgend jaar terugkomen als tweedaags festival.

Sinds 2013 bracht de organisatie drie dagen vermaak op rij. Volgens mede-organisator Davey Nieuwendijk is het moeilijk het feestpaviljoen drie dagen op rij goed gevuld te krijgen.

Klinkende namen
De organisatie slaagde er de afgelopen vijf jaar in klinkende namen naar Geleen te halen. Zo trad in 2013 Ilse de Lange op en werd in 2014 Kensington geboekt, een band die toen net zijn grote doorbraak beleefde. Met de 40UP Party en de LimboParty stond de programmering vorig jaar als een huis.

Te duur
Door het eigen succes is het festival dit jaar in zwaar weer geraakt.
Nieuwe klinkende namen bleken dit keer niet beschikbaar of te zijn voorzien van een te duur prijskaartje. Volgens Nieuwendijk zou de organisatie daarmee een te groot risico lopen op een financieel fiasco.

Sponsors
Verder is het moeilijker gebleken voldoende sponsors te vinden voor het evenement. Steun van de gemeente Sittard-Geleen voor Events 4 Life is er volgens Nieuwendijk wel nog steeds.
De organisatie wil het bestuur van Events 4 Life uitbreiden van twee naar vijf bestuursleden, om met een frisse blik een goed programma voor 2016 op poten te zetten, op vrijdag en zaterdag in het derde weekend van september.

Events 4 Life behoort samen met Mama’s Pride en de MP-feesten tot de grootste jaarlijkse evenementen in Geleen.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Pinkpop-medeoprichter Hans van Beers overleden
Zonnige start voor Limburgs festivalseizoen
Ad Mosam jubileert met barokfestival Sittard
Zes finalisten Podiumvrees 046 bekend
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen