Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Even niet thuis bij Ome Joop

Geplaatst opwoensdag 26 juli 2017 - 17:42

De Efteling, Toverland, zwemmen in een subtropisch bad en fietsen. Heel veel kilometers fietsen. Ome Joop's Tour streek woensdagochtend neer in Venray waar de kinderen zich klaarmaakten voor de fietstocht naar Toverland.

Kinderen die niet op vakantie kunnen en het thuis niet al te breed hebben, krijgen op deze manier tóch een kans op ontspanning en gezelligheid in de zomer.

Thuissituatie
"We proberen het vooral niet te hebben over de thuissituatie zodat ze dat ook echt even kunnen vergeten", zegt Simone van Balkum, ploegbegeleider van de Ome Joop’s Tour. "Maar natuurlijk kunnen ze daar wel over praten als ze dat willen. En ja, geregeld komt het voor dat er pijnlijke verhalen worden verteld."

Brieven
Nog even plassen, wat eten voor onderweg inpakken, de fietsen klaar maken en dan zijn Yana, Rana, Dagmar en Chanell klaar voor de reis. "Soms hebben we contact met onze ouders", zegt Yana. "We schrijven brieven om te zeggen hoe het met ons gaat." Ook de tienjarige Chanell heeft al aan haar moeder geschreven. "Ik wil zeggen dat ik haar mis", zegt ze met tranen in de ogen. "Ook zeg ik dat ik eigenlijk niet hier wil blijven. Maar ik blijf toch."

Lees ook: Ome Joop's Tour doet Limburg aan

Zakgeld
Dapper en vastberaden zoekt Chanell oogcontact met haar vakantievriendinnen waarmee ze samen van pretpark naar pretpark fietst. Rana legt een hand op Chanell’s schouder. "We doen hier zo veel leuke dingen die we thuis niet doen. Dus we gaan nu lekker naar Toverland. We krijgen ook een beetje zakgeld dus dan kunnen we ook een zakje chips kopen."

Lees alles over het Wereld Muziek Concours op L1.nl.

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Ome Joop's Tour doet Limburg aan
Wens in vervulling: zieke kinderen naar Toverland
Nieuwe fietsroutes door scholenfusies Venray
Fietsvierdaagse Venray loopt leeg door Wandelvierdaagse
Overzicht
Locaties Tour de L1mbourg 2019
Uitgelicht
Alle locaties Tour de L1mbourg 2019

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1. Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1.

Sander Kleikers en Gert Jakobs ontvangen iedere dag in een nieuwe Limburgse gemeente mooie gasten aan tafel om te praten over de verrichtingen van Wout en Tom in de Tour, en de liefde voor Limburg.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto

Meest gelezen