Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Even niet thuis bij Ome Joop

Geplaatst opwoensdag 26 juli 2017 - 17:42

De Efteling, Toverland, zwemmen in een subtropisch bad en fietsen. Heel veel kilometers fietsen. Ome Joop's Tour streek woensdagochtend neer in Venray waar de kinderen zich klaarmaakten voor de fietstocht naar Toverland.

Kinderen die niet op vakantie kunnen en het thuis niet al te breed hebben, krijgen op deze manier tóch een kans op ontspanning en gezelligheid in de zomer.

Thuissituatie
"We proberen het vooral niet te hebben over de thuissituatie zodat ze dat ook echt even kunnen vergeten", zegt Simone van Balkum, ploegbegeleider van de Ome Joop’s Tour. "Maar natuurlijk kunnen ze daar wel over praten als ze dat willen. En ja, geregeld komt het voor dat er pijnlijke verhalen worden verteld."

Brieven
Nog even plassen, wat eten voor onderweg inpakken, de fietsen klaar maken en dan zijn Yana, Rana, Dagmar en Chanell klaar voor de reis. "Soms hebben we contact met onze ouders", zegt Yana. "We schrijven brieven om te zeggen hoe het met ons gaat." Ook de tienjarige Chanell heeft al aan haar moeder geschreven. "Ik wil zeggen dat ik haar mis", zegt ze met tranen in de ogen. "Ook zeg ik dat ik eigenlijk niet hier wil blijven. Maar ik blijf toch."

Lees ook: Ome Joop's Tour doet Limburg aan

Zakgeld
Dapper en vastberaden zoekt Chanell oogcontact met haar vakantievriendinnen waarmee ze samen van pretpark naar pretpark fietst. Rana legt een hand op Chanell’s schouder. "We doen hier zo veel leuke dingen die we thuis niet doen. Dus we gaan nu lekker naar Toverland. We krijgen ook een beetje zakgeld dus dan kunnen we ook een zakje chips kopen."

Lees alles over het Wereld Muziek Concours op L1.nl.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Ome Joop's Tour doet Limburg aan
Wens in vervulling: zieke kinderen naar Toverland
Nieuwe fietsroutes door scholenfusies Venray
Fietsvierdaagse Venray loopt leeg door Wandelvierdaagse
Overzicht
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen