Overslaan en naar de inhoud gaan

Evaluatie burgemeestersaffaire Gennep blijft vertrouwelijk

Geplaatst opdinsdag 19 november 2019 - 8:49

De uitkomst van de evaluatie van de rol die de vertrouwenscommissie heeft gespeeld bij het vertrek van burgemeester Peter de Koning uit Gennep blijft geheim.

Dat zegt Twan Reintjes, voorzitter van de vertrouwenscommissie, tegen De Gelderlander.

Vertrek
De Koning stapte in september op als burgervader. De vertrouwenscommissie bleek hier uiteindelijk een belangrijke rol te hebben gespeeld. De commissie bleek zelfs verantwoordelijk voor zijn vertrek. Zij concludeerde dat De Koning zijn ambtsketen moest inleveren.

Lees ook: Raadsel van Gennep blijft een raadsel

Angstcultuur
Volgens de krant hadden de wethouders via de vertrouwenscommissie het vertrouwen opgezegd in de eerste burger. Dit omdat De Koning voor een angstcultuur zou hebben gezorgd.

Evaluatie
Wat zich precies achter de muren van het stadhuis in Gennep heeft afgespeeld, blijft onduidelijk. Ook na de evaluatie van de rol van de vertrouwenscommissie kan er geen duidelijk worden gegeven. De uitkomst blijft namelijk geheim.

Lees ook: Woede-uitbarsting bleek druppel voor vertrek De Koning

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen