Overslaan en naar de inhoud gaan

Evaluatie aanpak natuurbrand De Meinweg

Geplaatst opdinsdag 23 juni 2020 - 12:12

Instituut Fysieke Veiligheid gaat de brand in Nationaal Park De Meinweg evalueren.

Dit maakt de Veiligheidsregio bekend.

Door de natuurbrand die van 20 tot en met 23 april woedde ging zo'n 200 hectare natuurgebied in vlammen op. Ook moesten ongeveer 4000 inwoners van Herkenbosch geëvacueerd worden.

Inspanning
"De brand heeft meerdere dagen gewoed en er zijn talloze brandweereenheden uit Nederland en Duitsland bij de bestrijding betrokken geweest. Deze enorme inspanning vraagt om een verantwoording aan alle betrokkenen. Daarnaast zijn droogte, natuurbrand en de maatregelen rond COVID-19 thema’s die bij iedere veiligheidsregio spelen en zelfs op internationale schaal aandacht vragen. Het is daarom van belang de opgedane ervaringen door brandweer, crisisbeheersing en openbaar bestuur zo goed mogelijk te documenteren en beschikbaar te stellen, zodat ook anderen ervan kunnen leren", zegt Rikus van Santen, specialist crisisbeheersing.

Bewoners
De bedoeling van de evaluatie is om ervan te leren. "De natuurbrand in Nationaal Park De Meinweg had een grote impact op de inwoners van Herkenbosch. Een evacuatie van een heel dorp in coronatijd. Het was voor de inwoners en voor alle betrokken organisaties een behoorlijke uitdaging. De ervaringen van onze inwoners zijn waardevol en bieden nieuwe inzichten. Samen met Veiligheidsregio Limburg-Noord hebben we daarom in mei een evaluatie onder de inwoners gehouden. Deze resultaten worden meegenomen in het onderzoek van het IFV. Het is belangrijk om te leren van deze unieke situatie en ik ben blij dat er besloten is om dit uitgebreide onderzoek uit te voeren", zo laat burgemeester Monique de Boer-Beerta weten.

De resultaten van de evaluatie worden naar verwachting in het najaar gepubliceerd.

Lees ook: Evacuatie Herkenbosch: 'Geen stijging coronabesmettingen'

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen