Overslaan en naar de inhoud gaan

Evacuaties in Sittard na gaslek door koperdief

Geplaatst opzondag 27 september 2015 - 10:25

Een koperdief die in Sittard koperen leidingen probeerde te stelen, heeft ervoor gezorgd dat enkele bewoners uit de omgeving tijdelijk hun appartement uit moesten.

Een getuige zag rond middernacht iemand wegrennen uit de kelder van een leegstaand appartement aan de Hemelsley, De voorbijganger vertrouwde het niet, en waarschuwde de politie.

Losgeknipt
In de kelder roken agenten een gaslucht, en vonden ze losgeknipte koperen gasleidingen. Uit voorzorg moesten bewoners van het flatblok hun huis uit, om de brandweer de kans te geven het lek te dichten.

Gevaar
Een gaslek door koperdiefstal veroorzaakte dit voorjaar in Heerlen een enorme explosie, die de bovenste verdieping van een flatgebouw gedeeltelijk wegvaagde. De ravage was enorm, drie mensen raakten gewond.

Foto: Luc Lodder
Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Gaslek op Hemelsley in Sittard
gaslek, sittard
Gaslek bij sloopwerkzaamheden in Sittard
Woningen ontruimd na gaslek in Sittard
Woningen en appartementen ontruimd in Sittard na gaslek
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen