Overslaan en naar de inhoud gaan

Evacuatie Herkenbosch: 'Geen stijging coronabesmettingen'

Geplaatst opdonderdag 28 mei 2020 - 12:25

De evacuatie van de inwoners van Herkenbosch tijdens de grote brand in natuurgebeid De Meinweg heeft niet geleid tot extra coronabesmettingen.

Dat laat een woordvoerster van de GGD Limburg-Noord desgevraagd weten.

Zorgen
Geëvacueerde dorpsbewoners vreesden voor een flinke toename van coronabesmettingen omdat ze noodgedwongen bij vrienden en familie werden opgevangen tijdens de grote natuurbrand. Jan Schreurs uit Reewoude klom in de pen en heeft burgemeester Monique de Boer-Beerta van Roerdalen een brief geschreven om zijn zorgen te uiten. "Het verbaast me dat de coronamaatregelen na de brand hetzelfde zijn als ervoor", zei Schreurs eerder tegen L1. "De noodzaak om te evacueren, was een terechte inbreuk op het algemene advies, maar de inwoners van Herkenbosch hebben contact gehad met elkaar, vrienden en familie. Zonder de evacuatie hadden ze dat vanwege de maatregelen niet gehad."

Lees ook: Zorgen over coronabesmettingen na evacuatie Herkenbosch

Een woordvoerster van de GGD laat weten dat de regio na de brand in de gaten is gehouden, maar dat er geen piek is. "Het aantal besmettingen is niet toegenomen", zegt ze. "We snappen dat mensen bezorgd waren, maar gelukkig is er geen sprake van een toename."

Evaluatie
De gemeente Roerdalen is bezig met een evaluatie van de evacuatie. Volgens een gemeentewoordvoerster zijn er geen meldingen van het coronavirus binnengekomen. "We verwachten binnenkort de resultaten van de evaluatie. Dan weten we ook hoe en of mensen zich zorgen hebben gemaakt over het coronavirus", zegt ze.

Verwoestende brand
Op 20 april brak er brand uit in De Meinweg. In vier dagen tijd heeft het vuur ongeveer 200 hectare verwoest. Tijdens de brand werden de 4.200 inwoners van Herkenbosch geëvacueerd omdat ze door rook en koolmonoxide gevaar liepen. Ze mochten twee dagen later weer terug naar huis. Het merendeel is opgevangen bij familie en vrienden. Op 23 april had de brandweer het vuur onder controle.

Lees ook: Honderd inwoners weigerden te evacueren bij brand Meinweg

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen