Overslaan en naar de inhoud gaan

Eurorock Neerpelt stilgelegd na verdwijnen festivalkas

Geplaatst opzondag 17 mei 2015 - 10:25

Rock- en metalfestival Eurorock in het Belgische Neerpelt, net over de grens bij Weert, is zaterdag stilgelegd, nadat de kassa met daarin zo'n 80.000 euro was verdwenen.

Van dat geld moesten verschillende bands nog worden betaald, schrijft de Belgische krant het Nieuwsblad op Zondag.

Hartproblemen
Toen de organisator van het festival er achter kwam dat het geld was verdwenen, moest hij met hartproblemen naar het ziekenhuis worden gebracht. Een aantal bands dat nog betaald moest worden hield het voor gezien.

Vrijwillig spelen
"We moesten aan het publiek duidelijk maken dat er een aantal praktische problemen waren", aldus een woordvoerder. Het festival moest toen verder op vrijwillige basis: "Uit puur respect voor de fans hebben vele bands toch willen optreden."

Headliners op zaterdag waren onder meer Killing Joke. Ook zij stonden gewoon op het podium, ondanks de verdwenen festivalkas. Andere bands die er speelden waren The Orb, Arbeid Adelt en Peter Hook, de basgitarist van Joy Division.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Gewonden door steekvlam op camping Pukkelpop in Hasselt
Vermist meisje (15) in Venlo teruggevonden
Nog veel vraagtekens rond verdwijning meisje Venlo
37-jarige Belgische zwemmer verdronken in waterplas
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen