Overslaan en naar de inhoud gaan

Europol plaatst Jos Brech op lijst meest gezochte criminelen

Geplaatst opwoensdag 22 augustus 2018 - 15:50

Europol heeft de verdachte in de zaak Nicky Verstappen op de lijst met meest gezochte criminelen van Europa gezet.

Aan de zogenoemde 'Most Wanted'-lijst is de naam van de 55-jarige Jos Brech woensdagmiddag toegevoegd. Eerder op de dag maakte de politie zijn identiteit bekend, omdat hij sinds april spoorloos is.

Zijn laatst bekende verblijfplaats is in de Vogezen in Frankrijk. Daar verbleef hij in het chalet Old Crow, middenin een bos, waarvan hij beheerder was.

Teken van leven
Volgens het Openbaar Ministerie was het laatste teken van leven van de man in februari. In april werd hij door zijn familie als vermist opgegeven bij de politie. Hij wordt door buren omschreven als een bescheiden en stille jongen.

Lees ook: Buren reageren geschokt op verdenking Jos Brech

"He is an experienced bush crafter, which means he can survive in the wild for a longer period of time", zo meldt Europol op haar website.

Lees ook: Mega dna-onderzoek in zaak Nicky Verstappen levert match op

Dna
Woensdag maakten politie en justitie bekend dat de man uit Simpelveld verdachte is in de zaak rond de dood van de elfjarige Nicky Verstappen in 1998. Brech had meerdere keren geweigerd om dna af te staan. Toen de politie contact opnam met zijn familie, bleek dat hij al maanden vermist was. Daarna kon er dna worden verzameld van achtergebleven spullen van Brech. Daaruit kwam een 100 procent match met dna van Nicky Verstappen naar voren.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen