Overslaan en naar de inhoud gaan

Europese zege voor Tim Smit

Geplaatst opdonderdag 12 december 2019 - 14:58

In de CEV Cup heeft Aalst, de huidige koploper van de Belgische volleybalcompetitie én het team van Tim Smit uit Voerendaal, met 0-3 (23-25, 20-25, 20-25) gewonnen bij Orion.

Met de Nederlandse internationals Tim Smit en Twan Wiltenburg (de laatste speelde vorig seizoen nog voor Orion) en sterke spelers uit België, Finland, Polen en Estland heeft Lindemans Aalst een goede, brede selectie. Dat was ook terug te zien.

Return
Volgende week woensdag 18 december volgt de return. Orion moet met 0-3 of 1-3 zien te winnen om zo een golden set af te dwingen. Anders gaat het team van middenman Smit door.

Oranje
Tim Smit was een tijd lang geblesseerd en miste de kwalificatie met Oranje voor de Olympische Spelen. In januari staat een tweede kwalificatietoernooi op het programma. De beste acht Europese landen die zich nog niet hebben geplaatst, strijden dan om een ticket.

Olympisch
Bondscoach Roberto Piazza van het Nederlands mannenteam heeft een lijst met 24 spelers voor het olympisch kwalificatietoernooi (OKT) bekendgemaakt. Daarbij ook Tim Smit. Uiteindelijk mogen 14 spelers mee naar het beslissende OKT, waar Oranje in de poulefase Servië, Bulgarije en Frankrijk treft.

Slovenië
Het Nederlands mannenteam begint op 27 december op Papendal met de voorbereiding op het OKT. Oranje gaat zich daarna in en tegen Slovenië voorbereiden door een reeks oefeninterlands tegen de vice-Europees Kampioen te spelen.

Word Hoofdredacteur voor een dag. Jij mag bepalen wat we uitzenden op L1 TV.
Kies hier je favoriete programma’s

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen