Overslaan en naar de inhoud gaan

Europese zege voor Tim Smit

Geplaatst opdonderdag 12 december 2019 - 14:58

In de CEV Cup heeft Aalst, de huidige koploper van de Belgische volleybalcompetitie én het team van Tim Smit uit Voerendaal, met 0-3 (23-25, 20-25, 20-25) gewonnen bij Orion.

Met de Nederlandse internationals Tim Smit en Twan Wiltenburg (de laatste speelde vorig seizoen nog voor Orion) en sterke spelers uit België, Finland, Polen en Estland heeft Lindemans Aalst een goede, brede selectie. Dat was ook terug te zien.

Return
Volgende week woensdag 18 december volgt de return. Orion moet met 0-3 of 1-3 zien te winnen om zo een golden set af te dwingen. Anders gaat het team van middenman Smit door.

Oranje
Tim Smit was een tijd lang geblesseerd en miste de kwalificatie met Oranje voor de Olympische Spelen. In januari staat een tweede kwalificatietoernooi op het programma. De beste acht Europese landen die zich nog niet hebben geplaatst, strijden dan om een ticket.

Olympisch
Bondscoach Roberto Piazza van het Nederlands mannenteam heeft een lijst met 24 spelers voor het olympisch kwalificatietoernooi (OKT) bekendgemaakt. Daarbij ook Tim Smit. Uiteindelijk mogen 14 spelers mee naar het beslissende OKT, waar Oranje in de poulefase Servië, Bulgarije en Frankrijk treft.

Slovenië
Het Nederlands mannenteam begint op 27 december op Papendal met de voorbereiding op het OKT. Oranje gaat zich daarna in en tegen Slovenië voorbereiden door een reeks oefeninterlands tegen de vice-Europees Kampioen te spelen.

Word Hoofdredacteur voor een dag. Jij mag bepalen wat we uitzenden op L1 TV.
Kies hier je favoriete programma’s

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen