Overslaan en naar de inhoud gaan

Europese subsidie voor Limburgse truckparking

Geplaatst opmaandag 25 maart 2019 - 18:41

Limburg ontvangt samen met de provincies Zuid-Holland en Brabant vier miljoen euro subsidie van de Europese Commissie voor het realiseren van truckparkeerplaatsen.

Eind vorig jaar werd door het Rijk en de drie provincies gezamenlijk een aanvraag ingediend. Maandag werd bekendgemaakt dat de Commissie de aanvraag heeft gehonoreerd.

Groot gebrek
Met de subsidie wordt de bestaande truckparking in Venlo aan de James Cookweg uitgebreid met 165 plekken. De parking heeft momenteel plek voor 225 truckers. De uitbreiding is nodig, omdat er een groot gebrek is aan veilige parkeerruimtes met voorzieningen. Chauffeurs overnachten vaak noodgedwongen op parkeerplaatsen die bedoeld zijn voor korte stops, of zelfs op vluchtstroken.

Gevaar
Gedeputeerde Hubert Mackus reageert verheugd. "Dit is heel positief. Het betekent dat de uitbreiding van de beveiligde truckparking in Venlo er zeker gaat komen." Ook Ed van de Meerendonk van Transport & Logistiek Nederland is blij met de subsidie. "Wij pleiten al lang voor beveiligde parkings. Chauffeurs moeten fatsoenlijk kunnen rusten en overnachten zonder dat zij zelf of hun lading in gevaar komt."

Voorkeur
Van de Meerendonk benadrukt dat met de uitbreiding van de truckparking in Venlo het probleem niet is opgelost. "In de rest van de provincie zijn ook nog overnachtingsplaatsen nodig om in de groeiende behoefte te voorzien." De provincie beaamt dit. "We zijn in samenspraak met gemeenten en de transportsector aan het onderzoeken waar deze plekken gerealiseerd kunnen worden", aldus Mackus. "Onze voorkeur gaat uit naar gebieden bij de grensregio met Duitsland ter hoogte van Echt, Roosteren en Sittard."

De nieuwe parkeerplekken in Venlo moeten in 2020 gereed zijn voor gebruik.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Jouw videoboodschap op L1 TV.

Stuur je zelfgemaakte video via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Uitgelicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV

Wie wil jij een hart onder de riem steken? Stuur je filmpje naar L1 TV via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

De videoboodschappen worden gedurende de hele dag op L1 TV uitgezonden.

Voor je opa, oma, familie of vrienden...
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
AvondGasten: corona in Limburg
Uitgelicht
AvondGasten: corona in Limburg

L1 gaat in samenwerking met Zuyderland en andere Limburgse zorginstellingen een extra programma uitzenden waarbij we ingaan op vragen rond het coronavirus.

Er zullen medische experts aanschuiven antwoord geven op de belangrijkste zaken in de bestrijding van het virus. Daarbij geven ze ook preventietips, lichten ze maatregelen toe in hun eigen instellingen en beantwoorden ze de belangrijkste vragen van de kijkers.

Iedere avond om 18:00 op L1 TV, met een herhaling om 21:00.

Stel hier je vraag over corona
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen