Overslaan en naar de inhoud gaan

Europese nominatie D66-fractievoorzitter Leon Vaessen

Geplaatst opzaterdag 23 april 2016 - 10:12

Fractievoorzitter Leon Vaessen van D66 in het Limburgs Parlement is genomineerd voor een prijs van de liberale fractie in het Europees Parlement.

Het gaat om de prijs in de categorie 'beste verkiezingscampagne'. Daarbij wordt gedoeld op de campagnes voor de verkiezingen voor het Europees Parlement in mei 2014 en voor Provinciale Staten in maart 2015.

Blij verrast
Vaessen zegt blij verrast te zijn door de nominatie. Hij noemt het "bijzonder" dat ook in Brussel is doorgedrongen dat wij veel aandacht aan het belang van Europa hebben besteed tijdens de twee verkiezingscampagnes.

Euregio
"Mijn verhaal is dat we in Limburg weten hoe we om moeten gaan met grenzen. Als wij goed samenwerken in de Euregio kan dat een voorbeeld zijn voor andere grensregio's en zo voor de hele Europese Unie", aldus Vaessen.

Liberale politici
Vaessen is voorgedragen door het landelijk partijbureau van D66. Hij moet het opnemen tegen liberale politici uit Roemenië, Kroatië, Spanje, Litouwen en Groot-Brittannië.

'Eervol'
Maandag wordt bekend of Vaessen de trofee binnenhaalt. Dat gebeurt tijdens een bijeenkomst in Brussel. Daar worden prijzen in zeven categorieën uitgereikt. "Ik zou het zeer eervol en heel mooi vinden als ik ook nog zou winnen", zo zegt de Limburgse D66-voorman.

Vaessen is maandag ook te gast in het L1-TV programma Avondgasten. Dat komt dit keer uit Brussel.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Leon Vaessen lijsttrekker D66 Statenverkiezingen
D66-fractieleider tweede op voorlopige lijst
Ook politiek leider D66 deelt interne kritiek niet
Coalitie haalt schouders op na kritiek D66'er
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen