Overslaan en naar de inhoud gaan

Europese miljoenen voor waterrecycling in Kerkrade

Geplaatst opvrijdag 26 oktober 2018 - 5:55

Het Kerkraadse project Superlocal krijgt 2,5 miljoen euro steun uit Brussel voor een wijkje waar water zoveel mogelijk hergebruikt wordt.

Dat moet gebeuren bij zo'n 125 woningen die moeten verrijzen op de plek van drie gesloopte flats in Bleijerheide.

Tweede leven
Bij het project maakt waterleidingmaatschappij WML drinkwater van regenwater. Dat wordt na gebruik in huis opnieuw gebruikt. Water dat door het putje is verdwenen bij het douchen krijgt bijvoorbeeld een tweede leven als spoelwater voor het toilet.

Regen en droogte
Het project moet niet alleen water besparen, maar ook ervoor zorgen dat bij overvloedige regenval de boel niet overstroomt. Bij grote droogte zorgt het nieuwe waterhuishoudsysteem er juist voor dat er nog wat water achter blijft.

Europees geld
Superlocal is een van de zes Nederlandse natuur- en milieuprojecten die in totaal 18.3 miljoen subsidie van Europa krijgen. De projecten dragen allen bij aan de bescherming van natuur en milieu, en aan duurzamer gebruik van grondstoffen en middelen.

Luister ook: Brussel steunt Kerkraads project voor hergebruik van water

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen