Overslaan en naar de inhoud gaan

Europese coronakaart: 1 op iedere 38 Limburgers besmet

Geplaatst opdonderdag 2 december 2021 - 15:42

Vrijwel heel Europa kleurt rood of donkerrood op de wekelijkse Europese coronakaart. Limburg blijft een zorgwekkende brandhaard, maar er zijn inmiddels regio's die nog slechtere cijfers laten zien.

Nederland staat voor de derde week op rij helemaal op donkerrood. Limburg is in Nederland opnieuw de grootste brandhaard.

Eén op de 38 Limburgers
Hier zijn in de afgelopen twee weken, de periode waar het ECDC naar kijkt, 29.299 inwoners positief getest. Dat komt neer op 2616 positieve tests op elke 100.000 inwoners. Anders gezegd: op elke 38 Limburgers is de afgelopen veertien dagen één besmet geweest.

Lees ook: Limburg is grootste coronabrandhaard van West-Europa

Nog grotere brandhaarden
Elf regio's in Europa hebben naar verhouding nog meer gevallen dan Limburg. Die liggen in Oostenrijk, Tsjechië, Slowakije en het oosten van Duitsland. Koploper is de Slowaakse hoofdstad Bratislava, met 3338 positieve tests per 100.000 mensen.

Europese coronakaart (2 dec 2021)

Zeeland grootste stijger
Het aantal positieve tests in Nederland stijgt wel langzamer dan in de afgelopen weken, zoals ook te zien is bij de dagelijkse cijfers van het RIVM. De grootste stijger ten opzichte van vorige week is Zeeland, waar het aantal positieve tests met bijna 38 procent toenam.

Donkerrood
België, Luxemburg, Polen, Tsjechië, Slowakije, Oostenrijk, Hongarije, Slovenië, Kroatië, Liechtenstein, Estland, Letland, Litouwen, Cyprus, Ierland en IJsland zijn net als Nederland helemaal donkerrood.

Twaalf regio's oranje, nergens groen
Van de meer dan 200 regio's in Europa zijn er twaalf oranje, het op één na laagste niveau. Die gebieden liggen vooral in Italië. Geen enkel district staat op groen, het laagste treetje.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen