Overslaan en naar de inhoud gaan

'Europees vaccinatiepaspoort moet vrijheid terugbrengen'

Geplaatst opdinsdag 23 februari 2021 - 19:19

Een Europees vaccinbewijs moet er voor zorgen dat de wereld voor mensen weer open gaat. "

"We moeten niet wachten totdat iedereen gevaccineerd is, we moeten nu actie ondernemen", zo zegt Europarlementariër Vera Tax uit Venlo.

Vaccinatiepaspoort
"We moeten op Europees niveau echt tot overeenstemming gaan komen", aldus Tax, die reageert op de lancering van een Deense app die als vaccinatiepaspoort kan functioneren. "Als je een vaccinatiebewijs hebt, is het belangrijk dat dat door alle landen wordt geaccepteerd. Het is lastig controleren als elk land zijn eigen verklaring heeft. Daarom moeten we tot een Europees akkoord komen, zodat de toeristische sector weer open kan".

Te laat
De Europarlementariër van de PvdA doet haar uitspraken in het programma AvondGasten Europa. Hoewel een groot aantal vaccins al is gezet, vindt Tax niet dat de beleidsmakers achter de feiten aanhollen. "Ik denk niet dat we te laat zijn. Het verbaast me vooral dat Nederland die discussie uit de weg gaat, daar is nog geen uitspraak over gedaan. Nederland vindt dat het niet eerlijk is ten opzichte van de mensen die nog niet gevaccineerd zijn. Dat klopt. Maar wat natuurlijk echt niet eerlijk is, is dat we met z'n allen niet naar buiten mogen. Dat onze vrijheid beperkt wordt. Dus het is raar om die discussie niet te voeren, totdat iedereen gevaccineerd is. Dat draagvlak is er niet."

Miljoen
De Venlose Europarlementariër haalt hoop uit de mededeling van Hugo de Jonge maandag dat Nederland 1 miljoen vaccinprikken heeft gezet. "De mensen die niet meer ziek worden moeten iets kunnen doen waar andere mensen een PCR-test voor nodig hebben. Dat debat moeten we nu voeren."

Uitzending
AvondGasten Europa is om 18.30, 21.00 en 23.00 uur te zien bij L1 TV, en via deze link.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen