Overslaan en naar de inhoud gaan

Europees kampioenschap dressuur en springen van start

Geplaatst opmaandag 19 augustus 2019 - 9:41

Het EK begint maandagochtend in het Kralingse Bos in Rotterdam. Het toernooi wordt afgetrapt met de Grand Prix dressuur.

Woensdag komt het team van Weerter bondscoach Rob Ehrens in actie. Dan staat de kwalificatie voor de springruiters op het programma.

Topruiters afwezig
Ehrens verschijnt niet met zijn absolute topploeg aan de start. Zo is springruiter Harrie Smolders afwezig. Smolders krijgt zijn toppaard Don niet op tijd in vorm.

Eerder werd al bekend dat Jur Vrieling ook niet beschikbaar is voor het EK. Doron Kuipers, met zijn paard Charley, is opgeroepen als vervanger van Smolders. Het team van springruiters bestaat verder uit Maikel van der Vleuten (Dana Blue), Marc Houtzager (Calimero) en Frank Schuttert (Lyonel D).

Tokio
Op de site van de KNHS laat Ehrens weten: "Gelukkig hebben we vorig jaar onze Olympische kwalificatie voor Tokio al binnengehaald. Als we die in Rotterdam hadden moeten halen, dan was dat denk ik heel moeilijk geworden. Zoals het dit seizoen loopt, moet ik voor Rotterdam ook heel realistisch blijven, en hebben we niet echt een groep die zo in vorm is dat we medaillekansen hebben. Maar het kan ook maar zo de goede kant op rollen."

De EK worden van 19 tot en met 25 augustus gehouden in Rotterdam.

Para-dressuur
Woensdag begint ook het EK voor para-amazone Nicole den Dulk uit Tegelen. Tijdens het vorige EK in Göteborg pakte zij drie medailles.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen