Overslaan en naar de inhoud gaan

Europees kampioenschap dressuur en springen van start

Geplaatst opmaandag 19 augustus 2019 - 9:41

Het EK begint maandagochtend in het Kralingse Bos in Rotterdam. Het toernooi wordt afgetrapt met de Grand Prix dressuur.

Woensdag komt het team van Weerter bondscoach Rob Ehrens in actie. Dan staat de kwalificatie voor de springruiters op het programma.

Topruiters afwezig
Ehrens verschijnt niet met zijn absolute topploeg aan de start. Zo is springruiter Harrie Smolders afwezig. Smolders krijgt zijn toppaard Don niet op tijd in vorm.

Eerder werd al bekend dat Jur Vrieling ook niet beschikbaar is voor het EK. Doron Kuipers, met zijn paard Charley, is opgeroepen als vervanger van Smolders. Het team van springruiters bestaat verder uit Maikel van der Vleuten (Dana Blue), Marc Houtzager (Calimero) en Frank Schuttert (Lyonel D).

Tokio
Op de site van de KNHS laat Ehrens weten: "Gelukkig hebben we vorig jaar onze Olympische kwalificatie voor Tokio al binnengehaald. Als we die in Rotterdam hadden moeten halen, dan was dat denk ik heel moeilijk geworden. Zoals het dit seizoen loopt, moet ik voor Rotterdam ook heel realistisch blijven, en hebben we niet echt een groep die zo in vorm is dat we medaillekansen hebben. Maar het kan ook maar zo de goede kant op rollen."

De EK worden van 19 tot en met 25 augustus gehouden in Rotterdam.

Para-dressuur
Woensdag begint ook het EK voor para-amazone Nicole den Dulk uit Tegelen. Tijdens het vorige EK in Göteborg pakte zij drie medailles.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen