Overslaan en naar de inhoud gaan

Europees geld voor verbetering spoor Heerlen-Aken

Geplaatst opdonderdag 14 september 2017 - 17:01

De Europese Unie steekt 28 miljoen euro in de aanpak van het spoor tussen Heerlen en Aken.

De Aachener Zeitung schrijft dat met het geld verschillende knelpunten op het tracé worden aangepakt, zodat er in de toekomst intercitytreinen kunnen rijden. Voor het Limburgse stuk spoor betekent dat een verdubbeling van de spoorlijn tussen Heerlen en Landgraaf en de aanleg van bovenleiding tot aan de grens.

Op het Duitse deel van de spoorverbinding wordt het geld gebruikt voor aanpassing van de stations van Herzogenrath en Aken. Ook moet een deel van het Duitse tracé nog geëlektrificeerd worden.

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen