Overslaan en naar de inhoud gaan

Europees geld voor verbetering spoor Heerlen-Aken

Geplaatst opdonderdag 14 september 2017 - 17:01

De Europese Unie steekt 28 miljoen euro in de aanpak van het spoor tussen Heerlen en Aken.

De Aachener Zeitung schrijft dat met het geld verschillende knelpunten op het tracé worden aangepakt, zodat er in de toekomst intercitytreinen kunnen rijden. Voor het Limburgse stuk spoor betekent dat een verdubbeling van de spoorlijn tussen Heerlen en Landgraaf en de aanleg van bovenleiding tot aan de grens.

Op het Duitse deel van de spoorverbinding wordt het geld gebruikt voor aanpassing van de stations van Herzogenrath en Aken. Ook moet een deel van het Duitse tracé nog geëlektrificeerd worden.

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV