Overslaan en naar de inhoud gaan

'Europees geld voor sanering Gulperberg'

Geplaatst opzaterdag 5 december 2015 - 8:19

Gulpen-Wittem rekent op Europees geld voor de sanering van de Gulperberg. Met die subsidie kan de gemeente het afgebrande Panoramarestaurant slopen en het terrein inrichten als natuurgebied.

De gemeente kan het terrein op de kop van de Gulperberg voor vijf ton kopen van brouwerijfamilie Rutten.

Begroting
Voor die aankoop heeft wethouder Piet Franssen extra geld nodig van de gemeenteraad. In de begroting is twee ton gereserveerd voor eventuele grondverwerving op de Gulperberg.

Provincie
Volgens projectleider Jules Alberts heeft de gemeente bij de ontwikkelingen op de Gulperberg alle steun van de provincie. Voor de aankoop van de grond krijgt Gulpen-Wittem geen geld van de provincie, bevestigt Alberts, maar kijkt 'Maastricht' wel hoe de gemeente financieel ondersteund kan worden bij de ontwikkeling van het gebied.

Herinrichting
Vast staat dat de gemeente er met die vijf ton voor de aankoop van het perceel nog lang niet is. "Voor dat half miljoen krijgen we een krot", constateert raadslid Jack Cremers van oppositiepartij Groen- Links. "Er zal nog heel wat geld bij moeten voor de herinrichting van dat gebied."

Lees ook: Gulpen-Wittem wil nieuw wandelgebied op Gulperberg

Europese bijdrage
Ook daar moet uiteindelijk geld voor op tafel komen. In vooroverleg heeft de provincie toegezegd dat zij zich tot het uiterste zal inspannen om de Gulperberg op de lijst met nationale landschappen te krijgen. In dat geval komt de gemeente wellicht in aanmerking voor financiële steun van het rijk.

Door het gebied waarop dat betrekking heeft verder uit te breiden - de gemeente heeft inmiddels al een aangrenzend perceel van de provincie overgenomen - is er zelfs uitzicht op een Europese bijdrage.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Gulperberg steeds minder een lappendeken
Monument voor Jean Nelissen onthuld
Gulpen-Wittem wil nieuw wandelgebied op Gulperberg
Ook Volta Limburg Classic kiest voor nieuw parcours
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen