Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Europees geld voor duurzaamheidsregeling provincie

Geplaatst opdonderdag 17 januari 2019 - 14:36

De Europese Investeringsbank EIB heeft een handtekening gezet onder een investering van 75 miljoen in de provinciale stimuleringsregeling Duurzaam Thuis.

Dat gebeurde tijdens een korte ceremonie in het gouvernement in Maastricht.

Duurzaam of traplift
Met de regeling kunnen eigenaren of huurders via een goedkope lening hun woning duurzaam en/of levensloopbestendig maken. Bijvoorbeeld door energiebesparingsmaatregelen of door een traplift. Aan de investering van de EIB is de voorwaarde verbonden dat ook de provincie 75 miljoen extra op tafel legt.

22.000 huizen
Daardoor stijgt het budget van het fonds van 84 miljoen naar 234 miljoen euro. Volgens het provinciebestuur kunnen met dat bedrag ruim 22.000 woningen extra worden verduurzaamd.
Namens de EIB zette vice-president Andrew McDowell een handtekening onder de overeenkomst.

Foto: Aron Nijs

Achterstand
Volgens hem wordt daardoor Europese steun niet alleen zichtbaar en tastbaar maar vooral ook bruikbaar. "Dit initiatief wil woonhuizen duurzamer maken. En dat is belangrijk want privé-woningen lopen vaak nog achter als het op energie-efficiëntie aankomt", aldus McDowell.

Bereikbaar
PvdA-gedeputeerde Eric
Geurts en CDA-gedeputeerde Ger Koopmans tekenden namens de provincie. "Europees en Limburgs geld wordt hiermee bereikbaar voor Limburgse huishoudens", zo zei Koopmans. Gedeputeerde Geurts wijst op het succes van de regeling tot nu toe. Eind oktober werd de tienduizendste lening verstrekt.

Lees ook: Tienduizendste lening voor verduurzamen huis

Behoefte
"Ik ben blij dat we het in Limburg aangedurfd hebben om dit financieringsinstrument aan te bieden. En dat er behoefte aan is blijkt wel uit de cijfers. Steeds meer Limburgers durven het aan om naar de toekomst te kijken", stelt Geurts.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen