Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Europees geld voor duurzaamheidsregeling provincie

Geplaatst opdonderdag 17 januari 2019 - 14:36

De Europese Investeringsbank EIB heeft een handtekening gezet onder een investering van 75 miljoen in de provinciale stimuleringsregeling Duurzaam Thuis.

Dat gebeurde tijdens een korte ceremonie in het gouvernement in Maastricht.

Duurzaam of traplift
Met de regeling kunnen eigenaren of huurders via een goedkope lening hun woning duurzaam en/of levensloopbestendig maken. Bijvoorbeeld door energiebesparingsmaatregelen of door een traplift. Aan de investering van de EIB is de voorwaarde verbonden dat ook de provincie 75 miljoen extra op tafel legt.

22.000 huizen
Daardoor stijgt het budget van het fonds van 84 miljoen naar 234 miljoen euro. Volgens het provinciebestuur kunnen met dat bedrag ruim 22.000 woningen extra worden verduurzaamd.
Namens de EIB zette vice-president Andrew McDowell een handtekening onder de overeenkomst.

Foto: Aron Nijs

Achterstand
Volgens hem wordt daardoor Europese steun niet alleen zichtbaar en tastbaar maar vooral ook bruikbaar. "Dit initiatief wil woonhuizen duurzamer maken. En dat is belangrijk want privé-woningen lopen vaak nog achter als het op energie-efficiëntie aankomt", aldus McDowell.

Bereikbaar
PvdA-gedeputeerde Eric
Geurts en CDA-gedeputeerde Ger Koopmans tekenden namens de provincie. "Europees en Limburgs geld wordt hiermee bereikbaar voor Limburgse huishoudens", zo zei Koopmans. Gedeputeerde Geurts wijst op het succes van de regeling tot nu toe. Eind oktober werd de tienduizendste lening verstrekt.

Lees ook: Tienduizendste lening voor verduurzamen huis

Behoefte
"Ik ben blij dat we het in Limburg aangedurfd hebben om dit financieringsinstrument aan te bieden. En dat er behoefte aan is blijkt wel uit de cijfers. Steeds meer Limburgers durven het aan om naar de toekomst te kijken", stelt Geurts.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen