Overslaan en naar de inhoud gaan

Europarlementariër Tax: 'Meer ruimte toerisme en horeca'

Geplaatst opdonderdag 30 april 2020 - 17:41

Er moet meer ruimte komen voor toerisme en horeca. Dat zegt Vera Tax, Europarlementariër voor de Europese Socialisten.

De Venlose, die in de commissie Transport en Toerisme van het Europees Parlement zit, steunt de oproep van de ondernemers in horeca en toerisme om de coronamaatregelen te versoepelen. "Er zijn 40.000 Limburgers werkzaam in de toeristische sector."

Banen en belangen
"Ik ben het daarmee eens", zegt Tax over de versoepeling. We moesten er eerst voor zorgen dat we allemaal veilig zijn. Nu we meer gegevens hebben, en nu we naar een anderhalvemetersamenleving gaan, komt er wellicht ook meer ruimte om bij elkaar te zijn op een manier zoals toerisme en horeca dat in zouden willen vullen. Daar moeten we open voor staan. Anders wordt de crisis op economisch gebied nog veel groter. Voor de banen en de belangen die er zijn."

Niewierra
Eerder luidde ook al Anya Niewierra van Visit Zuid-Limburg de noodklok. Zij schatte het verlies voor de sector in Zuid-Limburg dit jaar op een half miljard.

Spanje en Italië
De maatregelen voor de volksgezondheid en regels voor het toerisme vallen onder de nationale overheden. Toch ziet Tax ruimte. "Europa moet dat coördineren, en er moet geld voor komen", zo zegt Tax. "Ook in Spanje en Italië hebben ze al extra middelen ter beschikking gesteld, omdat het zo'n belangrijk onderdeel is van onze economie."

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Geef ook je team op voor het OLS komende zondag!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en geef je team op
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen