Vaccineren (26 maart 2021)

Gesprekken over wel of niet vaccineren: 'Wees assertief'

Het is een vraag die iedereen tegenwoordig wel een keer krijgt: 'Laat jij je vaccineren?' En niet iedereen binnen vriendengroepen of families zitten op een lijn.

Schimmel kozijn isolatie verduurzaming glas beslagen condens kou
Te arm om te besparen: Heerlen pakt 'energiearmoede' aan

De gemeente Heerlen gaat inwoners die moeite hebben om hun energierekening te betalen de helpende hand bieden.

bonten minder korrelig
Marc Bonten wordt coördinator Europees virus-onderzoek

Arts-microbioloog Marc Bonten gaat Europees onderzoek naar mogelijke nieuwe virussen coördineren. Bonten is geboren in Weert en studeerde in Maastricht.

IMG_1094
Europees Parlement stemt over 111 miljoen voor Limburg

Het Europees Parlement overlegt woensdag met Commissie en Raad over de meerjarenbegroting. Daarbij staat voor Limburg 111 miljoen euro op het spel.

Vaccin injectie spuitje
Groen licht coronavaccin mogelijk nog vóór kerst

De Limburgse huisartsen, GGD's en het zorgpersoneel bereiden zich voor op de vaccinatiecampagne. Maar Europa moet het coronavaccin van Pfizer en BioNtech eerst nog goedkeuren. Onder Duitse druk wordt die goedkeuring mogelijk al begin volgende week gegeven.

Amerikaanse presidentsverkiezing Verenigde Staten verkiezing
Mark Verheijen: 'Biden goed voor Limburgs bedrijfsleven'

De machtswisseling in de Verenigde Staten kan volgens VVD-politicus Mark Verheijen goed uitpakken voor de Limburgse economie.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee! Online Limburgs Schuttersfeest (OLS) krijgt tweede editie

De succesvolle eerste editie van het Online Limburgs Schuttersfeest krijgt een vervolg. Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. Dankzij de gratis app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie