Overslaan en naar de inhoud gaan

Eurlings over mishandeling: 'Zo zit ik niet in elkaar'

Geplaatst opvrijdag 5 augustus 2016 - 19:54

Camiel Eurlings rekent op een goede afloop in zijn mishandelingszaak. Zijn ex-vriendin Tessa Rolink deed vorig jaar aangifte tegen hem vanwege mishandeling.

Eurlings zit als als lid van het Internationaal Olympisch Comité in Rio en sprak daar met het AD. "Mensen die mij kennen weten dat ik zo niet in elkaar zit", aldus de Valkenburger tegen de krant.

Geslagen
De voormalig kroonprins van het CDA zou op de bewuste avond tijdens een feestje ruzie gekregen hebben met zijn vriendin Tessa Rolink. Lopend op weg naar het huis van de ouders van Eurlings in Valkenburg zou die aanvaring geëscaleerd zijn. De ex-topman van KLM zou het model vervolgens hebben geslagen en tot twee keer toe tegen de grond hebben gewerkt.

Handtastelijk
Rolink liep bij de mishandeling een gescheurd oor, oogletsel en een gebroken elleboog op. Eenmaal binnen wist ze naar eigen zeggen een volgende aanval te voorkomen door een kamer in te vluchten en deur op slot te doen. Eurlings zou tegenover de politie bekend hebben handtastelijk te zijn geweest, maar hij ontkent zijn ex mishandeld te hebben.

Lees ook: Camiel Eurlings: 'wel handtastelijk, geen mishandeling'

Onschuldig
Eurlings heeft ondanks alle ophef rondom zijn persoon niet overwogen om tijdens de Spelen thuis te blijven. "In Nederland ben je onschuldig tot het tegendeel is bewezen. Dat geldt voor iedereen en dus ook voor mij."

Chantage en smaad
Overigens is Rolink niet de enige die aangifte heeft gedaan. Eurlings zelf heeft het model ook aangeklaagd. Hij beschuldigt haar van poging tot chantage en smaad.

Lees ook: Camiel Eurlings doet aangifte tegen ex-vriendin

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen