Overslaan en naar de inhoud gaan

Eurlings over mishandeling: 'Zo zit ik niet in elkaar'

Geplaatst opvrijdag 5 augustus 2016 - 19:54

Camiel Eurlings rekent op een goede afloop in zijn mishandelingszaak. Zijn ex-vriendin Tessa Rolink deed vorig jaar aangifte tegen hem vanwege mishandeling.

Eurlings zit als als lid van het Internationaal Olympisch Comité in Rio en sprak daar met het AD. "Mensen die mij kennen weten dat ik zo niet in elkaar zit", aldus de Valkenburger tegen de krant.

Geslagen
De voormalig kroonprins van het CDA zou op de bewuste avond tijdens een feestje ruzie gekregen hebben met zijn vriendin Tessa Rolink. Lopend op weg naar het huis van de ouders van Eurlings in Valkenburg zou die aanvaring geëscaleerd zijn. De ex-topman van KLM zou het model vervolgens hebben geslagen en tot twee keer toe tegen de grond hebben gewerkt.

Handtastelijk
Rolink liep bij de mishandeling een gescheurd oor, oogletsel en een gebroken elleboog op. Eenmaal binnen wist ze naar eigen zeggen een volgende aanval te voorkomen door een kamer in te vluchten en deur op slot te doen. Eurlings zou tegenover de politie bekend hebben handtastelijk te zijn geweest, maar hij ontkent zijn ex mishandeld te hebben.

Lees ook: Camiel Eurlings: 'wel handtastelijk, geen mishandeling'

Onschuldig
Eurlings heeft ondanks alle ophef rondom zijn persoon niet overwogen om tijdens de Spelen thuis te blijven. "In Nederland ben je onschuldig tot het tegendeel is bewezen. Dat geldt voor iedereen en dus ook voor mij."

Chantage en smaad
Overigens is Rolink niet de enige die aangifte heeft gedaan. Eurlings zelf heeft het model ook aangeklaagd. Hij beschuldigt haar van poging tot chantage en smaad.

Lees ook: Camiel Eurlings doet aangifte tegen ex-vriendin

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen