Overslaan en naar de inhoud gaan

Eurlings over mishandeling: 'Zo zit ik niet in elkaar'

Geplaatst opvrijdag 5 augustus 2016 - 19:54

Camiel Eurlings rekent op een goede afloop in zijn mishandelingszaak. Zijn ex-vriendin Tessa Rolink deed vorig jaar aangifte tegen hem vanwege mishandeling.

Eurlings zit als als lid van het Internationaal Olympisch Comité in Rio en sprak daar met het AD. "Mensen die mij kennen weten dat ik zo niet in elkaar zit", aldus de Valkenburger tegen de krant.

Geslagen
De voormalig kroonprins van het CDA zou op de bewuste avond tijdens een feestje ruzie gekregen hebben met zijn vriendin Tessa Rolink. Lopend op weg naar het huis van de ouders van Eurlings in Valkenburg zou die aanvaring geëscaleerd zijn. De ex-topman van KLM zou het model vervolgens hebben geslagen en tot twee keer toe tegen de grond hebben gewerkt.

Handtastelijk
Rolink liep bij de mishandeling een gescheurd oor, oogletsel en een gebroken elleboog op. Eenmaal binnen wist ze naar eigen zeggen een volgende aanval te voorkomen door een kamer in te vluchten en deur op slot te doen. Eurlings zou tegenover de politie bekend hebben handtastelijk te zijn geweest, maar hij ontkent zijn ex mishandeld te hebben.

Lees ook: Camiel Eurlings: 'wel handtastelijk, geen mishandeling'

Onschuldig
Eurlings heeft ondanks alle ophef rondom zijn persoon niet overwogen om tijdens de Spelen thuis te blijven. "In Nederland ben je onschuldig tot het tegendeel is bewezen. Dat geldt voor iedereen en dus ook voor mij."

Chantage en smaad
Overigens is Rolink niet de enige die aangifte heeft gedaan. Eurlings zelf heeft het model ook aangeklaagd. Hij beschuldigt haar van poging tot chantage en smaad.

Lees ook: Camiel Eurlings doet aangifte tegen ex-vriendin

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen