Overslaan en naar de inhoud gaan

Eurlings: 'Imago Valkenburg bijzaak in loverboy-zaak'

Geplaatst opwoensdag 28 januari 2015 - 8:20

Burgemeester Martin Eurlings van de gemeente Valkenburg aan de Geul is blij met de harde aanpak van het Openbaar Ministerie in de misbruikaffaire die zich heeft afgespeeld in een Valkenburgs hotel.

Een 16-jarig meisje uit Heerlen had daar betaalde seks met ongeveer tachtig mannen. Ze zou zijn gedwongen door een loverboy. Eurlings hoopt dat het aan de schandpaal nagelen van de mannen die seks hebben gehad met de minderjarige, leidt tot een afname van seksueel misbruik.

Imago bijzaak
"Ergernis en onbegrip overheersen. Hoe kan zoiets gebeuren, vraag je je af? Het enige positieve is dat dit soort praktijken nu aan de kaak worden gesteld", zegt Eurlings. Op de vraag of hij imagoschade vreest voor zijn gemeente antwoordt hij: "Natuurlijk zijn dit zaken waar je als gemeente niet mee geassocieerd wilt worden. Maar het imago van Valkenburg is bijzaak in deze kwestie. Het belangrijkste is dat loverboys worden aangepakt en dat er goede opvang en zorg zijn voor het slachtoffer."

Geen extra toezicht
Een scherper toezicht op hotels acht hij niet wenselijk en noodzakelijk. "Iedereen kan op internet ‘bepaalde’ diensten aanbieden. Als wij signalen hebben dat er in een hotel dingen gebeuren die niet kunnen, grijpen we natuurlijk in. Dit soort dingen kunnen overal gebeuren.”

Incident
Inez Tummers van de Samenwerkende Hotels Valkenburg denkt niet dat de loverboy-affaire een nadelig effect heeft op de beeldvorming over Valkenburg. "Dat is onzin. Wat hier is gebeurd is verschrikkelijk, voor het meisje en ook voor mijn collega’s. Maar dit is een incident." Volgens Tummers kunnen hoteliers niet meer doen dan alert blijven. "En als je onraad ruikt er meteen op afstappen."

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

'Uitgaansgeweld in Valkenburg is incident'
Niet 50, maar 80 mannen hadden seks met 16-jarig meisje
Seksschandaal Valkenburg: mannen melden zich bij advocaat
OM nagelt mannen in loverboyzaak bewust aan schandpaal
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen