Overslaan en naar de inhoud gaan

Euregionale IT-opleiding van start

Geplaatst opmaandag 5 november 2018 - 6:00

Een eerste groep van dertig studenten begint maandag aan een euregionale opleiding voor een baan in de IT-sector.

Het gaat om een omscholingstraject met de naam Train4SmartServices. Met de opleiding moet het personeelstekort in de sector een beetje terug worden gebracht.

Werkzoekenden
Het traject duurt anderhalf jaar en is voor werkzoekenden uit Vlaanderen en Nederland. Ze volgen afwisselend in Belgiƫ en Nederland praktijk- en theorielessen. Het gaat om werkzoekenden met een HBO-opleiding zonder IT-achtergrond en statushouders.

Switch
Een van de studenten is Matthijs Sloep. Hij studeerde geneeskunde maar rondde de opleiding niet af. "Het was toch niet wat ik zocht", aldus Sloep. "Toen kwam dit om mijn pad en daarom begin ik eraan."

Baan-aanbod
In de IT-branche zijn veel kansen omdat er een groot tekort aan personeel is. En dat merkt Sloep ook. "Ik heb nu al een aanbod om bij een bedrijf te beginnen en ik begin net aan de opleiding." Hij hoopt dat hij zijn kennis van de medische wereld te kunnen combineren met IT. "Datascientist. Daar voel ik wel iets voor. Data uit de medische sector beter toepasbaar maken."

Grote vraag
Na de opleiding krijgen de studenten een internationaal certificaat en kunnen ze aan de slag als softwareontwikkelaar. De vraag naar ontwikkelaars is zeer groot. In januari gaat een tweede groep studenten aan de slag.

Euregionaal
De Train4SmartServices opleiding wordt mede betaald door het euregionale investeringsprogramma Interregg Vlaanderen-Nederland. Partijen die aan het programma meewerken, zijn Brightlands Smart Services Campus in Heerlen, de gemeente Heerlen, de Open Universiteit, Zuyd Hogeschool, Fontys Hogeschool, PXL Hasselt, Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen en Corda Campus in Hasselt.

L1mburg Centraal: dagelijks live om 17:30 op L1 TV.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen