Overslaan en naar de inhoud gaan

Euregionale IT-opleiding van start

Geplaatst opmaandag 5 november 2018 - 6:00

Een eerste groep van dertig studenten begint maandag aan een euregionale opleiding voor een baan in de IT-sector.

Het gaat om een omscholingstraject met de naam Train4SmartServices. Met de opleiding moet het personeelstekort in de sector een beetje terug worden gebracht.

Werkzoekenden
Het traject duurt anderhalf jaar en is voor werkzoekenden uit Vlaanderen en Nederland. Ze volgen afwisselend in België en Nederland praktijk- en theorielessen. Het gaat om werkzoekenden met een HBO-opleiding zonder IT-achtergrond en statushouders.

Switch
Een van de studenten is Matthijs Sloep. Hij studeerde geneeskunde maar rondde de opleiding niet af. "Het was toch niet wat ik zocht", aldus Sloep. "Toen kwam dit om mijn pad en daarom begin ik eraan."

Baan-aanbod
In de IT-branche zijn veel kansen omdat er een groot tekort aan personeel is. En dat merkt Sloep ook. "Ik heb nu al een aanbod om bij een bedrijf te beginnen en ik begin net aan de opleiding." Hij hoopt dat hij zijn kennis van de medische wereld te kunnen combineren met IT. "Datascientist. Daar voel ik wel iets voor. Data uit de medische sector beter toepasbaar maken."

Grote vraag
Na de opleiding krijgen de studenten een internationaal certificaat en kunnen ze aan de slag als softwareontwikkelaar. De vraag naar ontwikkelaars is zeer groot. In januari gaat een tweede groep studenten aan de slag.

Euregionaal
De Train4SmartServices opleiding wordt mede betaald door het euregionale investeringsprogramma Interregg Vlaanderen-Nederland. Partijen die aan het programma meewerken, zijn Brightlands Smart Services Campus in Heerlen, de gemeente Heerlen, de Open Universiteit, Zuyd Hogeschool, Fontys Hogeschool, PXL Hasselt, Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen en Corda Campus in Hasselt.

L1mburg Centraal: dagelijks live om 17:30 op L1 TV.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen