Overslaan en naar de inhoud gaan

Euregionale Filmdagen rond Limburgse film in Heerlen

Geplaatst opmaandag 7 december 2015 - 6:16

Filmplatform Cinesud komt in januari met de Euregionale Filmdagen. Een weekeinde lang wordt in Heerlen de Limburgse film centraal gesteld met workshops, vertoningen en de uitreiking van vier filmprijzen.

Dat zegt initiatiefnemer Guido Franken die in het weekeinde als Limburg Film Commissioner wordt aangesteld. Hij is straks aanspreekpunt voor alle bij een productie betrokken partijen.

Reflectie
Het weekeinde moet volgens Franken een jaarlijks terugkerend reflectiemoment zijn, waarin bekeken wordt hoe de Limburgse filmsector ervoor staat. Het evenement trapt 22 januari af met de Euregionale Crossborder Film Conferentie. Het Limburgs Film Fonds wordt dan officieel gepresenteerd en er zijn lezingen, presentaties en discussies over financieringsmogelijkheden. Ook zullen makers als Pieter Kuijpers spreken.

Awardshow
Een dag later geven Anne Gehring en Vera Ketalaars workshops acteren. Zij spelen in Een Dag in ’t Jaar, een film die al op diverse internationale festivals prijzen won en ook in Heerlen zal worden vertoond. Er zijn meer films te zien en in de avond is er een awardshow. Dan worden vier prijzen uitgereikt, onder meer voor de beste Euregionale korte film.

Vertoning
Op de slotdag van het weekeinde wordt onder meer De Grote Zwaen vertoond, in aanwezigheid van regisseur Max Porcelijn. De productie was op het Nederlands Film Festival in Utrecht te zien en erin spelen onder anderen Peter van de Witte, Anniek Pheifer, Ton Kas, Michiel Romeyn en Kees Hulst.

Franken hoopt dat het evenement niet alleen makers uit de provincie, maar vooral van daarbuiten trekt, zodat zij zin krijgen om in Limburg producties te gaan maken.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Film Movie
Filmstichting in Heerlen richt 'Gouden Gids' op
Korte Limburgse kinderfilm in San Diego in wereldpremière
Film Movie
Limburgse filmmakers organiseren reizend filmfestival
Vijf Cinesud-films in première in Maastricht
Overzicht
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen