Overslaan en naar de inhoud gaan

Euregionale Filmdagen rond Limburgse film in Heerlen

Geplaatst opmaandag 7 december 2015 - 6:16

Filmplatform Cinesud komt in januari met de Euregionale Filmdagen. Een weekeinde lang wordt in Heerlen de Limburgse film centraal gesteld met workshops, vertoningen en de uitreiking van vier filmprijzen.

Dat zegt initiatiefnemer Guido Franken die in het weekeinde als Limburg Film Commissioner wordt aangesteld. Hij is straks aanspreekpunt voor alle bij een productie betrokken partijen.

Reflectie
Het weekeinde moet volgens Franken een jaarlijks terugkerend reflectiemoment zijn, waarin bekeken wordt hoe de Limburgse filmsector ervoor staat. Het evenement trapt 22 januari af met de Euregionale Crossborder Film Conferentie. Het Limburgs Film Fonds wordt dan officieel gepresenteerd en er zijn lezingen, presentaties en discussies over financieringsmogelijkheden. Ook zullen makers als Pieter Kuijpers spreken.

Awardshow
Een dag later geven Anne Gehring en Vera Ketalaars workshops acteren. Zij spelen in Een Dag in ’t Jaar, een film die al op diverse internationale festivals prijzen won en ook in Heerlen zal worden vertoond. Er zijn meer films te zien en in de avond is er een awardshow. Dan worden vier prijzen uitgereikt, onder meer voor de beste Euregionale korte film.

Vertoning
Op de slotdag van het weekeinde wordt onder meer De Grote Zwaen vertoond, in aanwezigheid van regisseur Max Porcelijn. De productie was op het Nederlands Film Festival in Utrecht te zien en erin spelen onder anderen Peter van de Witte, Anniek Pheifer, Ton Kas, Michiel Romeyn en Kees Hulst.

Franken hoopt dat het evenement niet alleen makers uit de provincie, maar vooral van daarbuiten trekt, zodat zij zin krijgen om in Limburg producties te gaan maken.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Film Movie
Filmstichting in Heerlen richt 'Gouden Gids' op
Korte Limburgse kinderfilm in San Diego in wereldpremière
Film Movie
Limburgse filmmakers organiseren reizend filmfestival
Vijf Cinesud-films in première in Maastricht
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee! Online Limburgs Schuttersfeest (OLS) krijgt tweede editie

De succesvolle eerste editie van het Online Limburgs Schuttersfeest krijgt een vervolg. Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. Dankzij de gratis app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen