Overslaan en naar de inhoud gaan

Euregio akkoord met project Venlo en Duitse buurgemeente

Geplaatst opdonderdag 7 juni 2018 - 16:27

Het samenwerkingsverband Euregio Rijn-Maas-Noord heeft groen licht gegeven voor een project waarbij de inwoners van Venlo en de Duitse buurgemeente Straelen elkaar beter leren kennen.

Daarbij worden een jaar lang gratis evenementen en een fotowedstrijd georganiseerd. Het project wordt mogelijk gemaakt met Europese subsidie.

118 duizend euro
De uitwisseling tussen Venlo en
Straelen is één van de vijf projecten die de Euregio heeft goedgekeurd. Daarvoor is in totaal 118 duizend euro uit Europa beschikbaar. Voorwaarde is wel dat gemeenten en regio meebetalen.

Muziek en museum
Een ander project is de ondersteuning van jonge, talentvolle bands uit de Euregio om verder te komen in de muziek-scene. Er gaat ook
Europees geld naar een initiatief voor een virtueel museum met kunst uit de Euregio Rijn-Maas-Noord. Musea in het gebied werken daarbij samen.

Verder komt er een project waarbij scholieren uit de Euregio met elkaar ervaringen kunnen opdoen 'op het gebied van gezondheid, doorzettingsvermogen en respect', zoals het officieel heet.

Beeldhouwer
Een vijfde project waar Europees geld naar toe gaat heet 'De mythe en de meester'.
Regisseurs van beide kanten van de grens besteden daarin aandacht aan een beeldhouwer die in de vijftiende eeuw actief was in het gebied van de huidige Euregio Rijn-Maas-Noord.

Samenwerkingsverband
De Euregio Rijn-Maas-Noord is een samenwerkingsverband van 13 Noord- en
Midden-Limburgse gemeenten met Duitse gemeenten in het grensgebied. Daartoe behoren onder meer de steden Mönchengladbach, Krefeld en Düsseldorf.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen