Overslaan en naar de inhoud gaan

Euregio akkoord met project Venlo en Duitse buurgemeente

Geplaatst opdonderdag 7 juni 2018 - 16:27

Het samenwerkingsverband Euregio Rijn-Maas-Noord heeft groen licht gegeven voor een project waarbij de inwoners van Venlo en de Duitse buurgemeente Straelen elkaar beter leren kennen.

Daarbij worden een jaar lang gratis evenementen en een fotowedstrijd georganiseerd. Het project wordt mogelijk gemaakt met Europese subsidie.

118 duizend euro
De uitwisseling tussen Venlo en
Straelen is één van de vijf projecten die de Euregio heeft goedgekeurd. Daarvoor is in totaal 118 duizend euro uit Europa beschikbaar. Voorwaarde is wel dat gemeenten en regio meebetalen.

Muziek en museum
Een ander project is de ondersteuning van jonge, talentvolle bands uit de Euregio om verder te komen in de muziek-scene. Er gaat ook
Europees geld naar een initiatief voor een virtueel museum met kunst uit de Euregio Rijn-Maas-Noord. Musea in het gebied werken daarbij samen.

Verder komt er een project waarbij scholieren uit de Euregio met elkaar ervaringen kunnen opdoen 'op het gebied van gezondheid, doorzettingsvermogen en respect', zoals het officieel heet.

Beeldhouwer
Een vijfde project waar Europees geld naar toe gaat heet 'De mythe en de meester'.
Regisseurs van beide kanten van de grens besteden daarin aandacht aan een beeldhouwer die in de vijftiende eeuw actief was in het gebied van de huidige Euregio Rijn-Maas-Noord.

Samenwerkingsverband
De Euregio Rijn-Maas-Noord is een samenwerkingsverband van 13 Noord- en
Midden-Limburgse gemeenten met Duitse gemeenten in het grensgebied. Daartoe behoren onder meer de steden Mönchengladbach, Krefeld en Düsseldorf.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen