Overslaan en naar de inhoud gaan

Euregio akkoord met project Venlo en Duitse buurgemeente

Geplaatst opdonderdag 7 juni 2018 - 16:27

Het samenwerkingsverband Euregio Rijn-Maas-Noord heeft groen licht gegeven voor een project waarbij de inwoners van Venlo en de Duitse buurgemeente Straelen elkaar beter leren kennen.

Daarbij worden een jaar lang gratis evenementen en een fotowedstrijd georganiseerd. Het project wordt mogelijk gemaakt met Europese subsidie.

118 duizend euro
De uitwisseling tussen Venlo en
Straelen is één van de vijf projecten die de Euregio heeft goedgekeurd. Daarvoor is in totaal 118 duizend euro uit Europa beschikbaar. Voorwaarde is wel dat gemeenten en regio meebetalen.

Muziek en museum
Een ander project is de ondersteuning van jonge, talentvolle bands uit de Euregio om verder te komen in de muziek-scene. Er gaat ook
Europees geld naar een initiatief voor een virtueel museum met kunst uit de Euregio Rijn-Maas-Noord. Musea in het gebied werken daarbij samen.

Verder komt er een project waarbij scholieren uit de Euregio met elkaar ervaringen kunnen opdoen 'op het gebied van gezondheid, doorzettingsvermogen en respect', zoals het officieel heet.

Beeldhouwer
Een vijfde project waar Europees geld naar toe gaat heet 'De mythe en de meester'.
Regisseurs van beide kanten van de grens besteden daarin aandacht aan een beeldhouwer die in de vijftiende eeuw actief was in het gebied van de huidige Euregio Rijn-Maas-Noord.

Samenwerkingsverband
De Euregio Rijn-Maas-Noord is een samenwerkingsverband van 13 Noord- en
Midden-Limburgse gemeenten met Duitse gemeenten in het grensgebied. Daartoe behoren onder meer de steden Mönchengladbach, Krefeld en Düsseldorf.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Week van de Topvrouwen bij L1

Op donderdag 22 april wordt bekend wie de nieuwe Topvrouw van Limburg 2020-2021 is. Dat gebeurt tijdens een speciale live-uitzending van L1 vanuit de Muziekgieterij in Maastricht.

De finalisten zijn de Venlose advocaat Hayat Barrahmun (Boels Zanders Advocaten), Maria Jacobs (CEO van het Maastrichtse bestralingsinstituut Maastro) en Esther Paulus-Maalsté (storemanager van De Bijenkorf Maastricht). Het drietal is door een onafhankelijke jury uit een groot aantal kandidaten gekozen.

Stem nu: wie wordt de Topvrouw Limburg 2020-2021?
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen