Overslaan en naar de inhoud gaan

Euregio akkoord met project Venlo en Duitse buurgemeente

Geplaatst opdonderdag 7 juni 2018 - 16:27

Het samenwerkingsverband Euregio Rijn-Maas-Noord heeft groen licht gegeven voor een project waarbij de inwoners van Venlo en de Duitse buurgemeente Straelen elkaar beter leren kennen.

Daarbij worden een jaar lang gratis evenementen en een fotowedstrijd georganiseerd. Het project wordt mogelijk gemaakt met Europese subsidie.

118 duizend euro
De uitwisseling tussen Venlo en
Straelen is één van de vijf projecten die de Euregio heeft goedgekeurd. Daarvoor is in totaal 118 duizend euro uit Europa beschikbaar. Voorwaarde is wel dat gemeenten en regio meebetalen.

Muziek en museum
Een ander project is de ondersteuning van jonge, talentvolle bands uit de Euregio om verder te komen in de muziek-scene. Er gaat ook
Europees geld naar een initiatief voor een virtueel museum met kunst uit de Euregio Rijn-Maas-Noord. Musea in het gebied werken daarbij samen.

Verder komt er een project waarbij scholieren uit de Euregio met elkaar ervaringen kunnen opdoen 'op het gebied van gezondheid, doorzettingsvermogen en respect', zoals het officieel heet.

Beeldhouwer
Een vijfde project waar Europees geld naar toe gaat heet 'De mythe en de meester'.
Regisseurs van beide kanten van de grens besteden daarin aandacht aan een beeldhouwer die in de vijftiende eeuw actief was in het gebied van de huidige Euregio Rijn-Maas-Noord.

Samenwerkingsverband
De Euregio Rijn-Maas-Noord is een samenwerkingsverband van 13 Noord- en
Midden-Limburgse gemeenten met Duitse gemeenten in het grensgebied. Daartoe behoren onder meer de steden Mönchengladbach, Krefeld en Düsseldorf.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen