stock intensive care coronavirus gezondheid ziekenhuis verpleegkundige

Gezondheidsdiensten Euregio: Na corona meer samenwerken

De gezondheidsdiensten in Limburg en de aangrenzende Duitse grensstreek gaan meer samenwerken. Tijdens de coronacrisis is gebleken dat de gezondheidsdiensten aan beide kanten van de grens elkaar niet goed kenden.

Culinair
Onderzoek naar gastronomisch instituut in Euregio

Er komt een onderzoek om te zien of een gastronomisch instituut in de Euregio haalbaar is. Toprestaurants zouden in het instituut nieuwe topkoks en bedienend personeel moeten gaan opleiden.

Duitsland grens grensovergang
Euregio's willen ook steunmaatregelen grenswerkers

Omdat grenspendelaars vaak buiten de boot vallen voor corona-steunmaatregelen, vragen de vijf Euregio's hulp van de Nederlandse, Duitse en in mindere mate Belgische overheid.

Belgische politiecontrole grenscontrole aan de grens met Limburg
Penn: 'Coronabeleid in grensregio's op elkaar afstemmen'

Landen die aan elkaar grenzen zouden de koppen bij elkaar moeten steken om de coronamaatregelen op elkaar af te stemmen. En als het op nationaal niveau niet lukt, zouden er uitzonderingen gemaakt moeten worden voor grensgebieden.

Grens Duitsland - Nederland, wegwijzer (stock)
Tweede Grenslandconferentie afgelast vanwege corona

De corona-crisis zet een streep door de op 28 mei geplande tweede Grenslandconferentie tussen Nederland en de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen.

Intensive Care IC MUMC+ corona (25 mrt 2020)
Eerste Limburgse coronapatiƫnten opgenomen op Duitse ic's

Er zijn tot nu zo'n tien coronapatiƫnten vanuit Limburg overgeplaatst naar intensive care-afdelingen van Duitse ziekenhuizen.

DVERS
Video: Festival DVERS in Sittard

Op een druilerige zaterdagavond ging in Sittard de elfde editie van het Euregionaal showcasefestival DVERS van start.

Viertalige routeplanner voor fietsers en wandelaars Euregio

Voor wandelaars en fietsliefhebbers is een nieuwe app beschikbaar met 60 wandel- en fietsroutes rondom het drielandenpunt die door drie landen gaan.

Verbroederingsfestival Hip Hub Hooray vanaf dit weekend

In Tongeren, vlak over de grens bij Maastricht, begint deze week het grensoverschrijdende cultuurproject Hip Hub Hooray.

Burgemeester Maastricht luidt noodklok om Euregio

Volgens burgemeester Annemarie Penn-te Strake van Maastricht moet er niet langer meer gewacht worden met het zetten van stappen in de Euregionale samenwerking.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV