Overslaan en naar de inhoud gaan

EU-leiders weer bijeen over topbanenkwestie

Geplaatst opdinsdag 2 juli 2019 - 6:08

Om 11:00 uur dinsdagmorgen melden de 28 regeringsleiders en staatshoofden van de EU zich opnieuw in het Europagebouw in Brussel.

Na een onderbreking van zo'n 23 uur gaan ze weer proberen overeenstemming te bereiken over de verdeling van nieuwe EU-topfuncties, waaronder het voorzitterschap van de Europese Commissie, waarvoor Frans Timmermans in de race is.

Marathonzitting
EU-president Donald Tusk besloot maandag vlak na het middaguur een einde te maken aan de zondag begonnen marathonzitting over de kwestie die de gemoederen al weken bezighoudt. Als het nodig is, aldus de aangepaste agenda, gaan de onderhandelingen dinsdag door tijdens een werklunch maar een verwachte eindtijd wordt niet vermeld. Op 20 juni kwamen de leiders er al niet uit.

Lees ook: Dag des oordeels Frans Timmermans een dag verschoven

Vervanging
Op 31 oktober vervalt het mandaat van de Europese Commissie, het dagelijkse EU-bestuur, en moet de opvolging van de huidige voorzitter, Jean-Claude Juncker, zijn geregeld. Ook voor EU-buitenlandchef Federica Mogherini, Tusk zelf en ECB-voorzitter Mario Draghi moet vervanging worden gevonden. Het Europees Parlement, dat met de commissievoordracht moet instemmen, kiest woensdag zijn nieuwe voorzitter.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen