Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

EU-hof: Duitse tolheffing niet toegestaan

Geplaatst opdinsdag 18 juni 2019 - 10:22

De tolheffing voor personenauto's die Duitsland wil invoeren, is discriminerend voor buitenlandse automobilisten en daarom niet toegestaan.

De zogenoemde Maut is in strijd met het Europees recht, oordeelt het Europees Hof van Justitie. Oostenrijk spande een zaak aan tegen de tolheffing en kreeg daarbij steun van Nederland.

Last
De heffing voor het gebruik van de autobahn zou in oktober 2020 in moeten gaan. Volgens de Europese rechter zou de economische last ervan enkel op de schouders rusten van buitenlandse automobilisten. Duitse autobezitters worden via een belastingvrijstelling (deels) gecompenseerd. Daarmee vindt het Europese Hof het invoeren van de tol discriminerend tegenover andere gebruikers van de Duitse snelwegen.

Lees ook: Nederland wil ook naar EU-hof om Duitse tol

Fel tegen
De regio's langs de Duitse grens waren al tegen de tolheffing. Het zou nadelig zijn voor grensoverschrijdend verkeer. Daarnaast wordt over de grens werken minder aantrekkelijk. Duitse grensplaatsen, waaronder Aken, waren daarom tegen de invoering van de tolheffing.

Lees ook: Tolheffing komt eraan op Duitse autobahn

Zegevieren
Gedeputeerde Joost van den Akker noemt de tol slecht voor de handel, het verkeer en de concurrentiepositie van Limburg. Hij geeft aan dat hij altijd hoop heeft gehouden dat de tol er niet zou komen. "Gelukkig heeft de hoop gezegevierd. De beslissing van de Europese rechter zorgt voor vertrouwen in de werking van het Europese rechtssysteem", aldus de gedeputeerde.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen