Overslaan en naar de inhoud gaan

EU-hof: Duitse tolheffing niet toegestaan

Geplaatst opdinsdag 18 juni 2019 - 10:22

De tolheffing voor personenauto's die Duitsland wil invoeren, is discriminerend voor buitenlandse automobilisten en daarom niet toegestaan.

De zogenoemde Maut is in strijd met het Europees recht, oordeelt het Europees Hof van Justitie. Oostenrijk spande een zaak aan tegen de tolheffing en kreeg daarbij steun van Nederland.

Last
De heffing voor het gebruik van de autobahn zou in oktober 2020 in moeten gaan. Volgens de Europese rechter zou de economische last ervan enkel op de schouders rusten van buitenlandse automobilisten. Duitse autobezitters worden via een belastingvrijstelling (deels) gecompenseerd. Daarmee vindt het Europese Hof het invoeren van de tol discriminerend tegenover andere gebruikers van de Duitse snelwegen.

Lees ook: Nederland wil ook naar EU-hof om Duitse tol

Fel tegen
De regio's langs de Duitse grens waren al tegen de tolheffing. Het zou nadelig zijn voor grensoverschrijdend verkeer. Daarnaast wordt over de grens werken minder aantrekkelijk. Duitse grensplaatsen, waaronder Aken, waren daarom tegen de invoering van de tolheffing.

Lees ook: Tolheffing komt eraan op Duitse autobahn

Zegevieren
Gedeputeerde Joost van den Akker noemt de tol slecht voor de handel, het verkeer en de concurrentiepositie van Limburg. Hij geeft aan dat hij altijd hoop heeft gehouden dat de tol er niet zou komen. "Gelukkig heeft de hoop gezegevierd. De beslissing van de Europese rechter zorgt voor vertrouwen in de werking van het Europese rechtssysteem", aldus de gedeputeerde.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen