Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Ethiopian Airlines strijkt neer op vliegveld Maastricht

Geplaatst opdinsdag 27 oktober 2015 - 15:37

Vliegmaatschappij Ethiopian Airlines vestigt zich op vliegveld Maastricht Aachen Airport.

Dat maakt de provincie Limburg dinsdag bekend.

Jaarbasis
In eerste instantie gaat het vanaf november om vijf à zes vluchten per week, wat neerkomt op 40.000 à 50.000 ton vracht op jaarbasis. Hiermee gaat de luchthaven ruim boven de 100.000 ton vracht per jaar vervoeren.

Vrachtverkeer
Gedeputeerde Twan Beurskens is blij met de maatschappij. Volgens hem sluit de komst van Ethiopian Airlines perfect aan bij de recente ontwikkelingen van Maastricht Aachen Airport waarbij de focus nadrukkelijker op vrachtverkeer ligt.

Brussel
Ethiopian Airlines vliegt op dit moment nog van Brussels Airport. Het vertrek daar zou de luchthaven zo'n 400 banen kosten, becijferde de directie.

Moeilijk
De komst van de nieuwe vrachtvervoerder is een welkome versterking voor Maastricht Aachen Airport, dat het al tijden lang bijzonder moeilijk heeft. Uit de meest recente cijfers bleek dat het vrachtvervoer op de luchthaven in Beek in één jaar met liefst 23 procent was afgenomen.

Maastricht Aachen Airport is sinds 2014 eigendom van de provincie Limburg.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Ruim 39.000 klachten over Maastricht Aachen Airport
Meer vluchten Ethiopian Airlines vanuit Maastricht
Verandering voor vrachtwagens: nieuwe inhaalverboden
Opknapbeurt van tientallen miljoenen voor luchthaven MAA
Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen