Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Ethiopian Airlines strijkt neer op vliegveld Maastricht

Geplaatst opdinsdag 27 oktober 2015 - 15:37

Vliegmaatschappij Ethiopian Airlines vestigt zich op vliegveld Maastricht Aachen Airport.

Dat maakt de provincie Limburg dinsdag bekend.

Jaarbasis
In eerste instantie gaat het vanaf november om vijf à zes vluchten per week, wat neerkomt op 40.000 à 50.000 ton vracht op jaarbasis. Hiermee gaat de luchthaven ruim boven de 100.000 ton vracht per jaar vervoeren.

Vrachtverkeer
Gedeputeerde Twan Beurskens is blij met de maatschappij. Volgens hem sluit de komst van Ethiopian Airlines perfect aan bij de recente ontwikkelingen van Maastricht Aachen Airport waarbij de focus nadrukkelijker op vrachtverkeer ligt.

Brussel
Ethiopian Airlines vliegt op dit moment nog van Brussels Airport. Het vertrek daar zou de luchthaven zo'n 400 banen kosten, becijferde de directie.

Moeilijk
De komst van de nieuwe vrachtvervoerder is een welkome versterking voor Maastricht Aachen Airport, dat het al tijden lang bijzonder moeilijk heeft. Uit de meest recente cijfers bleek dat het vrachtvervoer op de luchthaven in Beek in één jaar met liefst 23 procent was afgenomen.

Maastricht Aachen Airport is sinds 2014 eigendom van de provincie Limburg.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Meer vluchten Ethiopian Airlines vanuit Maastricht
Opknapbeurt van tientallen miljoenen voor luchthaven MAA
Corendon Airlines vertrekt van Maastricht Aachen Airport
Vertrek gestrande Boeing vanuit Maastricht uitgesteld
Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen