Overslaan en naar de inhoud gaan

Etappeplaatsen haken af: geen Ster ZLM Toer

Geplaatst opwoensdag 11 april 2018 - 11:09

Er zal dit jaar geen Ster ZLM Toer – GP Jan van Heeswijk worden verreden. De organisatie laat in een persbericht weten 'met pijn in het hart te moeten besluiten om de koers te annuleren'.

De internationale wielerwedstrijd stond gepland van woensdag 13 juni tot en met zondag 17 juni. Traditioneel kwam de Ster ZLM-Toer altijd door Limburg.

Organisatorische redenen
Vorig jaar stond er nog een etappe in Buchten op het programma. "We zijn er door organisatorische redenen, ondanks toezeggingen van diverse etappeplaatsen, niet in geslaagd om het etappeschema georganiseerd te krijgen”, aldus voorzitter Anton Ganzeboom. Buchten had het dit jaar nog wel graag georganiseerd en wil graag kijken naar een alternatief.

Niet genoeg tijd
Ganzeboom laat verder weten dat enkele beoogde
etappeplaatsen zijn afgehaakt. Er is daardoor niet genoeg tijd om nu nog met alternatieven te komen. Wel laat de organisatie weten in 2019 terug te willen komen met de rittenkoers.

Grote namen
Grote namen wisten de koers de afgelopen jaren te winnen. Zo ging in 2015 André
Greipel met de overwinning aan de haal, werd in 2014 Philippe Gilbert eerste en won Lars Boom het jaar daarvoor.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen