Overslaan en naar de inhoud gaan

Etappeplaatsen haken af: geen Ster ZLM Toer

Geplaatst opwoensdag 11 april 2018 - 11:09

Er zal dit jaar geen Ster ZLM Toer – GP Jan van Heeswijk worden verreden. De organisatie laat in een persbericht weten 'met pijn in het hart te moeten besluiten om de koers te annuleren'.

De internationale wielerwedstrijd stond gepland van woensdag 13 juni tot en met zondag 17 juni. Traditioneel kwam de Ster ZLM-Toer altijd door Limburg.

Organisatorische redenen
Vorig jaar stond er nog een etappe in Buchten op het programma. "We zijn er door organisatorische redenen, ondanks toezeggingen van diverse etappeplaatsen, niet in geslaagd om het etappeschema georganiseerd te krijgen”, aldus voorzitter Anton Ganzeboom. Buchten had het dit jaar nog wel graag georganiseerd en wil graag kijken naar een alternatief.

Niet genoeg tijd
Ganzeboom laat verder weten dat enkele beoogde
etappeplaatsen zijn afgehaakt. Er is daardoor niet genoeg tijd om nu nog met alternatieven te komen. Wel laat de organisatie weten in 2019 terug te willen komen met de rittenkoers.

Grote namen
Grote namen wisten de koers de afgelopen jaren te winnen. Zo ging in 2015 André
Greipel met de overwinning aan de haal, werd in 2014 Philippe Gilbert eerste en won Lars Boom het jaar daarvoor.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen