Overslaan en naar de inhoud gaan

Essential Festival start met voorbereidingen

Geplaatst opdinsdag 30 maart 2021 - 11:12

Essential Festival begint met de voorbereidingen voor de editie van dit jaar. Hoewel het nog onzeker is of festivals deze zomer door kunnen gaan, is de organisatie van het festival in Oost-Maarland hoopvol.

"We zijn positief gestemd door de uitspraken van het kabinet en de komst van het garantiefonds", zegt medeorganisator Kenny Mordang.

Lees ook: Vraagtekens bij garantiefonds: 'Er zitten haken en ogen aan'

Kaartverkoop
Het festival staat dit jaar voor 11 september op de kalender. De kaartverkoop gaat binnenkort van start. Festivalgangers betalen vooralsnog niet de volle mep, maar de helft van het bedrag als aanbetaling. "Zodoende kunnen we toch van start met de voorbereidingen", zegt Mordang. Vervolgens zijn er volgens Mordang twee opties: het evenement gaat door en men dient het restbedrag nog bij te betalen. "Of het evenement mag vanwege de coronamaatregelen niet doorgaan en kopers krijgen het geld terug."

Lees ook: Kaartverkoop Solar Weekend van start

Solar Weekend
Essential is niet het eerste Limburgse festival waar de ticketverkoop al is gestart. Voor het Solar Weekend in Roermond kunnen liefhebbers ook een festivalkaartje kopen. In tegenstelling tot Essential is de organisatie van het festival langs de Maasplassen in Roermond minder enthousiast over het garantiefonds. "Er zitten nogal wat haken en ogen aan", zei een woordvoerder van Extrema, de organisator van Solar, eerder al in gesprek met L1.

Pinkpop en Bospop
Het kabinet heeft een garantiefonds aangekondigd voor evenementen, speciaal bedoeld voor organisatoren die willen beginnen met het opzetten van bijvoorbeeld festivals. Het kabinet trekt hier minimaal 300 miljoen euro voor uit. De organisaties achter Pinkpop en Bospop bekijken nog wat de maatregel voor hun festivals kan betekenen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen