Overslaan en naar de inhoud gaan

Essential Festival lokt 15.000 bezoekers naar nieuwe locatie

Geplaatst opmaandag 9 september 2019 - 20:16

Essential Festival heeft het afgelopen weekend 15.000 feestgangers naar grindgat Oost-Maarland bij Eijsden gelokt.

Mede-eigenaar Kenny Mordang is content met dit aantal. "Dit is precies het aantal waar we vooraf op hebben gemikt", zegt hij.

Nieuwe locatie
Het festival vond dit jaar voor het eerst plaats in Oost-Maarland. Voorgaande edities werd het festijn altijd in Heerlen georganiseerd. "We zijn blij met de nieuwe locatie", zegt Mordang. Volgens de festivalorganisator heeft Essential op deze plek nog volop kansen om door te groeien.

Nieuwe ideeën
De datum voor volgend jaar staat ook al vast. Liefhebbers kunnen 5 september alvast in agenda noteren. Volgens Mordang mogelijk al met de nodige veranderingen. "Misschien dat we dan een dag extra invoeren. Als dat het geval is, gaan we ook bekijken of we een festivalcamping willen", zegt hij. Het festival wil op termijn uitgroeien tot een volwaardig weekendfestival.

Lees ook: Essential op volle sterkte voor weekendfestival

Variatie
Het voorbij weekend konden festivalgangers genieten van zo'n zeventig acts op de acht podia die Essential telt. Op de lijst met artiesten stonden behalve headliners als Broederliefde, Lucas en Steve, Maan en Blasterjaxx ook artiesten als Big Benny, Kriss Kross Amsterdam, Mental Theo en Donnie.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen