Overslaan en naar de inhoud gaan

Ervaren Freek Thoone hoopt op veel doelpunten en assists

Geplaatst opdinsdag 2 augustus 2016 - 8:39

Freek Thoone hoort inmiddels bij de meest ervaren spelers van Achilles '29 en dus wil hij komend seizoen belangrijk zijn voor de ploeg uit Groesbeek.

De aanvaller uit Leunen behoort tot het selecte groepje 'oudjes' in de selectie van Achilles en dus wordt er komend seizoen ook van Thoone iets meer verwacht.

Ervaring
"
Ik ben gemiddeld zes jaar ouder dan de rest van de spelers. Ik wil dit seizoen belangrijk zijn met mijn ervaring en natuurlijk hoop ik op veel doelpunten en assists", zegt Thoone daarover tegen de Gelderlander.

Overstap
De aanvaller uit Leunen begon bij Achilles toen de ploeg nog uitkwam bij de amateurs, maar maakte moeiteloos de overstap naar het profvoetbal. Dat de club vooruitgang heeft geboekt is volgens Thoone duidelijk, al zorgt dat soms ook voor problemen.

Vakantie
"We trainen zes keer per week, dat was eerst drie. Met mijn werk als
sportconsulent is dat moeilijk te combineren. Er zijn duidelijke afspraken gemaakt, dus ik mag weleens een training missen. Ik heb binnenkort twee weken vakantie, dus kan ik dan echt leven als een profvoetballer."

Fortuna
Het seizoen van Achilles begint vrijdag met een wedstrijd tegen Fortuna. Een confrontatie die Thoone met vertrouwen tegemoet ziet. "Als we ons niveau halen, weet ik zeker dat we een goed resultaat kunnen boeken als we vrijdag tegen Fortuna Sittard aan de competitie beginnen."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Freek Thoone twee jaar langer bij Achilles '29
Lichte hersenschudding en bult op hoofd voor Freek Thoone
Freek Thoone maakte winnende treffer voor Achilles'29
Freek Thoone schiet Achilles naar winst
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen