Overslaan en naar de inhoud gaan

Ervaren Belg komt middenveld MVV versterken

Geplaatst opzaterdag 7 september 2019 - 13:52

MVV heeft zich versterkt met de Belgische middenvelder Thibaut van Acker (27). Hij komt transfervrij over van KSV Roeselare.

In Maastricht heeft hij een contract voor één seizoen getekend, met een optie voor een extra jaar. Van Acker stond in eigen land jarenlang te boek als groot talent, nadat hij de jeugdopleiding van Club Brugge doorliep en namens die Belgische topclub zijn debuut maakte in het profvoetbal.

Europese ervaring
De middenvelder was zeventien jaar oud toen hij debuteerde onder de Nederlandse trainer Adrie Koster. In totaal speelde hij 52 wedstrijden voor Club Brugge, maar Van Acker kon lang niet altijd rekenen op een basisplaats. Wel speelde hij één Champions League-kwalificatiewedstrijd en meerdere partijen in de Europa League. Begin 2013 werd hij op huurbasis naar Beerschot gestuurd, waarna stadgenoot Cercle Brugge hem gratis overnam.

Niveautje lager
Bij die club werd hij wel een vaste waarde. In 2015 degradeerde de middenvelder met Cercle. Hij speelde vervolgens nog een jaar met de club op het tweede niveau van België, voordat Roeselare hem overnam. Ook met die ploeg speelde hij op het tweede niveau. Deze zomer liep zijn contract af, waardoor MVV hem gratis kan overnemen.

Van Acker kan overigens ook als verdediger uit de voeten.

Stem op de Lage Landenlijst!
Ga naar L1.nl/deLageLandenlijst

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen