Overslaan en naar de inhoud gaan

Erop of eronder voor volleyballers

Geplaatst opmaandag 6 januari 2020 - 8:36

De Nederlandse volleyballers, met Tim Smit uit Voerendaal, spelen maandagmiddag hun eerste wedstrijd op het Olympisch Kwalificatie Toernooi (OKT). Het is voor Oranje de enige kans om kwalificatie af te dwingen voor de Olympische Spelen.

Dan moet het toernooi wel gewonnen worden. Alleen de nummer 1 van het OKT in Berlijn plaatst zich voor Tokio.

Bijna onmogelijk
Het lijkt een bijna onmogelijke opgave voor het team van bondscoach Roberto Piazza. Nederland trapt maandagmiddag om 14:00 uur af tegen Europees kampioen Servië. Oranje zit in een loodzware poule met Servië, Frankrijk en Bulgarije.

De nummers 1 en 2 van de poule gaan door naar de halve finales. Er strijden acht landenteams om één ticket.

Vrouwen
De volleybalvrouwen beginnen dinsdag aan het OKT dat in eigen land wordt gehouden. In Apeldoorn trappen de vrouwen, mét Britt Bongaerts uit Roermond, af tegen Azerbeidzjan. Daarna volgen de wedstrijden tegen Bulgarije en Polen. Oranje ontloopt vooralsnog het sterke volleyballand Turkije.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen