Overslaan en naar de inhoud gaan

Eroica Limburg eert Hinault, Janssen en Zoetemelk

Geplaatst opvrijdag 3 september 2021 - 18:16

De vijfde editie van Eroica Limburg kreeg een fraai startschot met gele trui winnaars uit de rijke Tour de France geschiedenis als centraal middelpunt.

Niemand minder dan Jan Janssen, Joop Zoetemelk én Bernard Hinault stonden in de gemeentegrot van Valkenburg in de schijnwerpers. De drie winnaars van de gele trui onthulden hun eigen plaquette aan de Wall of Fame waar het wielerverleden traditioneel vereeuwigd en geëerd wordt.

TI Raleigh ploeg
Het is meteen het startsein voor een vol wielerweekend waarbij de vermaarde en zeer succesvolle TI-Raleigh ploeg uit de jaren 80 weer bij elkaar komt en met een reünie. Tijdens de aansluitende Raleigh-Ride, rond Valkenburg, stappen de helden van weleer ook zelf nog even op de fiets.

AH7I7748

Bernard Hinault
Dat ook vijfvoudig Tour-winnaar Bernard Hinault vanuit Frankrijk afreist, zorgt voor een extra speciaal tintje aan de jubileumeditie. "We konden onze oren niet geloven toen Eroica Limburg ambassadeur Bennie Ceulen met dit heuglijke en unieke nieuws kwam", zo vertelt medeorganisator Iwan Linckens enthousiast. "We sprongen bijna een gat in de lucht, zeker na een zo frustrerend verlopen afgelopen jaar. We hebben nu niet één, niet twee, maar zelfs drie Tourwinnaars in ons midden, echt uniek", vult medeorganisator Richard van Beek aan.

Retro
En zo viert het wielerfestival, waar retrostijl centraal staat, de gele trui en zullen een paar honderd liefhebbers van klassieke racefietsen en wielerkleding ook de weg op gaan om diverse afstanden af te leggen.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen