Overslaan en naar de inhoud gaan

Ernstig zieke bisschop Harrie Smeets weer thuis

Geplaatst opvrijdag 27 augustus 2021 - 17:03

Harrie Smeets, de bisschop van Roermond, is na een langdurig verblijf in het ziekenhuis en verpleeghuis weer thuis. Begin juli werd bij hem een hersentumor ontdekt.

De bisschop woont nu in een appartement in het bisschopshuis. Smeets heeft soms moeite met praten en zit in een rolstoel. Zijn appartement is daarop aangepast. Toch probeert de bisschop iedere dag de eucharistieviering bij te wonen.

Behandeling
Eind mei werd Smeets, nadat hij onwel werd en viel, opgenomen in het ziekenhuis in Roermond. Verder onderzoek wees uit dat hij een hersentumor heeft. Volledig herstel blijkt niet meer mogelijk. De bisschop wordt op dit moment behandeld met chemokuren. Eind september wordt duidelijk of deze aanslaan.

Lees ook: Bisschop Harrie Smeets in ziekenhuis na val

Steun
Het bisdom Roermond laat weten dat Smeets onder de indruk is van de vele brieven en kaarten die hij heeft ontvangen. De komende tijd gebruikt hij om alle post door te nemen.

Bisschop
Smeets werd in december 2018 benoemd tot bisschop. Hij volgde Frans Wiertz op die met pensioen ging. Door zijn ziekte neemt vicaris-generaal René Maessen al enige tijd zijn werkzaamheden over.

Lees ook: Bisschop Harrie Smeets opgenomen met hersentumor

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen