Overslaan en naar de inhoud gaan

Erik Meijer: 'Ik wil op een wielrenner kunnen drukken'

Geplaatst opwoensdag 16 september 2020 - 20:39

Oud-voetballer Erik Meijer ziet mogelijkheden om in het wielrennen te leren van het voetbal. Meijer reageert daarmee op de uitspraken van UCI-voorzitter David Lappartient. Die vindt dat de storytelling van het wielrennen beter kan. Meijer ziet wel oplossingen voor de wielersport.

Meijer deed zijn uitspraken in het L1-programma Tour de L1mbourg, dat kwam vanuit Ubachsberg.

Wattages
Meijer, die zelf voetbalanalist is bij het Duitse Sky Sports, ziet al verbeteringen om het wielrennen aantrekkelijker te maken op televisie. "Ik zie nu in ieder geval dat renners worden gemarkeerd, zodat je ziet waar ze rijden, maar ik zou ook gevoed willen worden met wattages of snelheid. Of dat ik op een renner kan drukken vanuit thuis en dat ik naar wattages kan kijken of naar het gewicht van een bepaalde renner. Dat je eigenlijk een soort van mee kan doen." Analist en oud-wielrenner Gert Jakobs is het met Meijer eens. "We zagen vandaag Roglic voor Pogacar, maar we hadden geen idee hoe groot het verschil was. Eigenlijk moet je een app hebben om de verschillen te zien."

Bahrain
In Tour de L1mbourg ging het ook over de zeventiende etappe van de Tour de France. Programmamaker Felix Meurders verbaasde zich over het vele kopwerk van Bahrain-McLaren. De hele dag reed de ploeg op kop, maar Mikel Landa kon uiteindelijk geen aanval plaatsen. "Ik begreep de hele tactiek niet. Waarom reden ze in vredesnaam op kop?", vraagt Meurders zich af. Gert Jakobs heeft wel respect voor de manier van rijden. "Het lukte niet, maar wat mij wel vrolijk stemt is dat ze niet als domme ganzen erachteraan rijden zoals de afgelopen jaren."

Lees ook: Ángel López wint Koninginnenrit, Roglic pakt tijd

Jakobs had ook begrip voor het niet meer starten van Egan Bernal. De Tourwinnaar van vorig jaar kampte met rugproblemen en zijn vorm was verre van goed. "Als wielrenner wil je wel graag de Tour uit fietsen, maar wat heeft hij nog te zoeken in deze Tour als hij niet in orde is. Hij was niet goed."

Laatste Alpenrit
Donderdag staat de laatste rit in de Alpen op het programma. Meijer verwacht nog wel iets van de ritwinnaar van woensdag. "Ik verwacht nog iets van López, ik denk dat hij nog een keer iets gaat proberen." Meijer denkt dat Landa vergeten kan worden. "Ik denk dat daar het geloof weg is. Ik denk dat we die man kunnen vergeten."

Tour de L1mbourg iedere dag om 18:30 live vanuit een andere Limburgse gemeente. Bekijk hier alle locaties.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen